Uzaktan ve esnek çalışmada geri sayım! Bakan Işıkhan resmen duyurdu: İşin şekli değişiyorsa biz de ayak uydurmalıyız

Uzaktan ve esnek çalışmada geri sayım! Bakan Işıkhan resmen duyurdu: İşin şekli değişiyorsa biz de ayak uydurmalıyız

Koronavirüs pandemisiyle birlikte iş hayatında yer bulan esnek veya uzaktan çalışma modelleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan dikkat çeken açıklama geldi. Işıkhan "Çalışmanın işin şekli değişiyorsa bizim de bu değişime ayak uydurmamız lazım. Çalışma Genel Müdürlüğümüz bu konuda mevzuat düzenlemelerini gerçekleştiriyor. On yıl sonra aklınıza gelemeyecek, farklı işlerle ve çalışma modelleriyle karşı karşıya kalacağız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR NEET PRO kapsamında ‘Gençlerle Yarına Yolculuk’ Programında gençlerle bir araya gelerek, sorularını yanıtladı. Işıkhan, çağın gelişmekte olduğunu belirterek çalışma modellerinin değiştiğini vurguladı. Covid-19 pandemisine (2020) dikkat çeken Işıkhan uzaktan çalışma ve esnek çalışma adı verilen modellerin gündeme gelmeye başladığını ifade ederek bu durumun artılarıyla birlikte eksileri olduğunu da söyledi.

"Çalışma Genel Müdürlüğümüz bu konuda mevzuat düzenlemelerini gerçekleştiriyor" diye Işıkhan "Çalışmanın işin şekli değişiyorsa bizim de bu değişime ayak uydurmamız lazım." dedi. Işıkhan'ın "On yıl sonra aklınıza gelemeyecek, farklı işlerle ve çalışma modelleriyle karşı karşıya kalacağız” ifadeleri de dikkat çekti.

KALFA PROGRAMI

Gençlerin sorularını da yanıtlayan Bakan Işıkhan, potansiyeli olan gençlerin network anlamında iş kaçırdıklarına ilişkin sorulan soru üzerine, birçok mesleğin şekil değiştirdiği, bazılarının da yok olmaya başladığı bir dönemde olduğunuzu vurguladı. Bunu belirleyen en önemli değişimin teknoloji olduğuna işaret eden Işıkhan, İŞKUR olarak gençlere bu konuda desteklediklerini belirterek "Örneğin; savunma sanayii ve tedarik hizmetlerinin sunulduğu alanlarda KALFA programı var. KALFA programında genç mühendislerimiz geliyor, yetişiyor ve orada ilgili sektöre çok rahat girebiliyor, istihdam kapısı bulabiliyorlar. Bilişim sektörü, dijital alanlar, dijitalleşmenin yoğun olarak yaşandığı yapay zeka noktasında biz siz gençlerimize güveniyoruz. İŞKUR olarak özellikle bu yönde İş Başı Eğitim Programlarımızın çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“Herhangi bir işe başvurduğunuzda önünüze çıkan engellerden bir tanesi iş tecrübesinin olup olmaması" diyen Işıkhan gençlere staj yapmaları da tavsiyesinde de bulundu.

UZAKTAN VE ESNEK ÇALIŞMADA GERİ SAYIM

Bakan Işıkhan, çalışma hayatı ve çalışma koşullarının sürekli değişmesi ile ilgili yöneltilen soruya “Çağın çalışma modelleri değişiyor doğru. Özellikle Covid-19 pandemisinden sonra hepimiz o süreçleri yaşadık. İşin yapısı, şekli, çalışma modelleri değişmeye başladı. Uzaktan çalışma, esnek çalışma dediğimiz modeller gündeme gelmeye başladı. Bunun artısı da var, eksisi de var. Çalışma Genel Müdürlüğümüz bu konuda mevzuat düzenlemelerini gerçekleştiriyor. Biz çalışma hayatına girdiğinizde sosyal yeteneklerinizin çok iyi olması gerektiğini düşünüyorum. Covid-19 pandemisi, sonrasında işler devam ediyor. Hala uzaktan çalışma, esnek çalışma, güvenceli esnek çalışma modelleri bizim için daha önemli. Çalışmanın işin şekli değişiyorsa bizim de bu değişime ayak uydurmamız lazım. On yıl sonra aklınıza gelemeyecek, farklı işlerle ve çalışma modelleriyle karşı karşıya kalacağız” yanıtını verdi.

Öte yandan uzmanlar çalışanların ofis dışında da çalışabilmesine olanak veren 'Uzaktan çalışma modeli'nin verimliliği artırmanın yanı sıra, çalışanın işe odaklanmasını da artırdığını vurguluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN