Ünlü restoran zinciri iflas bayrağını çekti! Onlarca şubesine kepenk vuruldu. Binlerce çalışan kapı dışarı edildi

Ünlü restoran zinciri iflas bayrağını çekti! Onlarca şubesine kepenk vuruldu. Binlerce çalışan kapı dışarı edildi

Pandemi sonrası yaşanan ekonomik kriz etkisini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle Orta Doğu'da yaşanan gerilimler küresel piyasaları sert şekilde etkilerken peş peş çarpıcı iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen iflas haberi piyasaları şaşkına çevirdi. Ünlü restoran zinciri iflas bayrağını çekti! Onlarca şubesine kepenk vuruldu. Binlerce çalışan kapı dışarı edildi.

Orta Doğu'da yaşanan gerilimler küresel piyasaları sert şekilde etkilemeye devam ediyor. Son olarak İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin düşmesi piyasalarda tedirginliğe neden olurken altın ve dolar fiyatlarında dalgalanma başladı. Bu süreçte birçok şirket ekonomik anlamda daralmaya giderken peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Gelen son iflas haberi ise piyasaları altüst etti. Ünlü restoran zinciri iflas bayrağını çekti! Onlarca şubesine kepenk vuruldu. Binlerce çalışan kapı dışarı edildi. İşte iflas haberinin detayları...

ÜNLÜ RESTORAN ZİNCİRİ İFLAS ETTİ

ABD merkezli dev restoran zinciri Red Lobster, uzun süredir yaşadığı ekonomik krize daha fazla dayanamadı ve iflas noktasına geldi.
Red Lobster, 11 milyon dolarlık zarara katkıda bulunan bir faktör olarak tanımlanan "sonsuz karides" promosyonuyla ilgili bir iç soruşturma yürütüyor. Bu soruşturma, deniz ürünleri zincirinin Pazar gecesi Florida'da 11. Bölüm iflas koruması için başvuruda bulunmasının hemen ardından geldi.

yeni-proje-2024-05-21t100757-363.jpg

Amerika Birleşik Devletleri genelinde yaklaşık 550 gündelik yemek tesisi işleten şirket, başlangıçta "sonsuz karides" teklifini 20 $ fiyatla geçici bir promosyon olarak sunmuştu. Ancak Mayıs 2023'te dönemin CEO'su Paul Kenny, yönetim ekibinin diğer üyelerinin önemli muhalefetine rağmen bu promosyonu menüde kalıcı bir demirbaş haline getirme kararı aldı.

ŞUBELERİ TEK TEK KAPANIYOR! BİNLERCE ÇALIŞAN İŞSİZ KALACAK

294 milyon dolar borçla karşı karşıya olan Red Lobster, düşük performans gösteren bazı satış noktalarını kapatmayı planlıyor ve kalan restoranları Fortress Investment Group'un da dahil olduğu bir kredi konsorsiyumuna satmayı hedefliyor.

yeni-proje-2024-05-21t100827-435.jpg

Uluslararası 54 lokasyonu ve yaklaşık 36.000 çalışanıyla dünyanın en büyük deniz ürünleri zincirleri arasında yer alan Orlando merkezli restoran, deniz ürünleri pazarında önemli bir alıcı konumunda. Şubelerin kapanmasıyla birlikte binlerce çalışan işsiz kalacağı öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN