Kurumlar vergisi beyanında bugün son gün

Kurumlar vergisi beyanında bugün son gün

2023 hesap dönemine ait kurumlar vergisi beyannamelerinin verilme ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri bugün sona erecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2023 mali yılı için kurumlar vergisi beyannameleri ve 2024 Mart dönemine ilişkin Form Ba ve Form Bs bildirimlerinin son teslim tarihinin bugün olduğunu duyurdu. Mükellefler, gün sonuna kadar belirtilen belgeleri elektronik ortamda sunmak zorunda.

ELEKTRONİK BEYAN VE ÖDEME KOLAYLIĞI

Kurumlar, vergi beyannamelerini Dijital Vergi Dairesi platformu üzerinden elektronik olarak doldurup gönderebilecekler. Bu platform, vergi mükelleflerine kolay ve hızlı işlem yapma imkanı sunuyor. Ayrıca, tahakkuk eden kurumlar vergisi ödemeleri de yine Dijital Vergi Dairesi ya da GİB Mobil Uygulaması aracılığıyla yapılabilmektedir. Ödemeler için anlaşmalı bankaların kredi ve banka kartları, banka hesapları, yabancı banka kartları veya anlaşmalı banka şubeleri kullanılabiliyor.

ALTERNATİF ÖDEME YÖNTEMLERİ

Vergi ödemeleri, internet bankacılığı, telefon bankacılığı ve mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanalları üzerinden de gerçekleştirilebiliyor. Aynı zamanda, PTT iş yerlerinden de ödeme yapma imkanı bulunuyor.

GİB tarafından yapılan açıklamada, beyannamelerin ve bildirimlerin zamanında teslim edilmesinin önemi vurgulandı. Zamanında yapılmayan beyan ve ödemeler için yasal faiz uygulanabileceği ve cezai işlemlerle karşılaşılabileceği hatırlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN