Herkes Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın asgari ücret tahminini konuşuyor: N'oldu

Herkes Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın asgari ücret tahminini konuşuyor: N'oldu

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın asgari ücret konusunda bir kez daha haklı çıktığı görüldü. Asgari ücret tahmininde bulunan piyasanın güvenilir ekonomistlerinden Demirtaş'tan 'N'oldu' paylaşımı geldi. İşte o tahmin...

BURAK ÖZTOPRAK

Ocak ayında yüzde 49,25 oranında zamlanan asgari ücret için Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan bir tahmin gelmişti. Türk-İş'in son paylaşılan verilerine göre, bu tahmin tuttu. Tahmini tutan Demirtaş'tan yeni bir paylaşım daha geldi. İşte o paylaşım...

ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, asgari ücretin açlık sınırının altında kalacağını öngören dört ay önceki tahminini sosyal medya üzerinden tekrar gündeme getirdi. TÜRK-İŞ'in açıkladığı verilere göre, Nisan ayında açlık sınırı, yeni asgari ücreti geçti.

12045137-1200x824.webp

TÜRK-İŞ VERİLERİ PAYLAŞTI

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, geçtiğimiz 27 Aralık'ta asgari ücretin net 17 bin 2 TL olarak belirlenmesinin ardından, bu ücretin 2024 Nisan ayına kadar açlık sınırının altına düşeceğini öngörmüştü. Dün TÜRK-İŞ tarafından açıklanan Nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırması sonuçlarına göre, Ankara'da bir ailenin sağlıklı beslenebilmesi için gereken aylık minimum gıda harcaması 17.725,19 TL olarak hesaplandı. Bu durum, Demirtaş'ın tahmininin doğru çıktığını ortaya koydu.

para-jbyj-cover.webp

AÇLIK SINIRI ASGARİ ÜCRETİ GEÇTİ

Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dört ay önceki tahminine gönderme yaparak "N'oldu" sorusunu yöneltti ve ekledi: "Yaptığım hesaplara göre Nisan Ayı gibi açıklanan ücret açlık sınırının altına düşecek" demişti. Bu tahmin, TÜRK-İŞ'in son açıklamalarıyla gerçekleşmiş oldu. Prof. Dr. Demirtaş, enflasyonla mücadelenin önemine dikkat çekerek, ekonomik koşulların iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Demirtaş'ın bu isabetli tahmini, sosyal medyada geniş yankı buldu ve ekonomi gündeminin öne çıkan konularından biri haline geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN