Altını olanların eli ayağı titreyecek! İslam Memiş üstüne basa basa uyardı: Gram altında rekora hazır olun...

Altını olanların eli ayağı titreyecek! İslam Memiş üstüne basa basa uyardı: Gram altında rekora hazır olun...

Altın fiyatları dalgalı seyrine devam ediyor. Gram altın 2.422 liraya kadar çıkarken çeyrek altın fiyatı ise 3.987 TL'ye kadar dayandı. Vatandaşlar 'Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? Altın alınır mı satılır mı?' sorularını araştırıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten altın biriktirenlere uyarı geldi. Altını olanların eli ayağı titreyecek! İslam Memiş üstüne basa basa uyardı. Gram altında rekora hazır olun... 1000 liralık değişim olacak!

Dünya genelinde altına yönelik yatırımlar artmaya devam ederken ekonomistlerden peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Küresel piyasalarda ons altın 2.311 dolara kadar dayandı. Ons altındaki yükselişle gram ve çeyrek altın fiyatları da hareketlenirken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten tarihi uyarı geldi. Altını olanların eli ayağı titreyecek! İslam Memiş üstüne basa basa uyardı. Gram altında rekor seviyeye hazır olun. Tüm bildiklerinizi unutacaksınız. İşte İslam Memiş'in altın uyarıları ve yorumları...

DOLAR VE BORSADA YATIRIMCILARI NELER BEKLİYOR?

Borsa, dolar ve euro'yu değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, şu açıklamalarda bulundu:

"Borsa İstanbul 9645 puandan dünü tamamladı. Yarım puanlık düşüşle günü tamamladı. 9831'e kadar yükselmişti ancak günün ikinci yarısında düşüşle tamamladı. Bu haftayla alakalı bir paylaşımım vardı. Özellikle 9400-9800 puanı bu hafta takip edeceğimi belirtmiştim. Bu hafta Borsa İstanbul'da 9400-9800 puan aralığını takip edeceğimi ifade etmek isterim. Yaz aylarında 12 bin puanla ilgili öngörümde değişiklik yok. Aşağıda düzeltmeler bitmedi. Borsa tarafındaki arkadaşların oldukça dikkat etmesi gerekiyor

Hem dolar hem euro kurunda düşüşler ve yatay seyir kalıcı değil. Döviz kuruyla ilgili öngörüm geçerli. Dövizle ticaret yapanların bilgisi olsun. Döviz kurlarında değer kaybı beklentisi olanlar var ama benim yok. Benim nazarımda dolar ve euro oldukça ucuz. Dolarda 40 lirayı bekliyorum."

ALTINI OLANLARIN ELİ AYAĞI TİTREYECEK

Ons altında beklediği yeni seviyeleri duyuran Memiş, "Ons altın tarafında şu anda 2331 dolar seviyesi var. 1 haftadır altın ve gümüşte düşüş beklediğim uyarılarım vardı. Ons tarafta düşüş beklediğimiz için dolarla beklediğimiz için biz dolar almayı tercih etmiştik. Ons tarafındaki düşüşle birlikte dolarla altın almak daha ucuz olacağı için 2300 dolar altına sarkmaları bekliyorduk." dedi.

yeni-proje-2024-04-23t163248-206.jpg

İSLAM MEMİŞ ÜSTÜNE BASA BASA UYARDI: GRAM ALTINDA REKORA HAZIR OLUN!

Gram altında yeni bir rekor beklediklerini belirten İslam Memiş, "Gram altın yatırımcısını ons altını takip edin diyerek uyarmıştım. 2300 dolar altına sarkınca, karşısındaki gram altın kaça tekabül ediyorsa, oradan alımlarınızı yapabilirsiniz uyarılarım vardı. Serbest piyasalarda gram altın TL 2555 liraya kadar geriledi. Şu anda 2558 lira gram altın TL. Onstan negatif etkilenen gram altın yüzde 2.5'lik değer kaybı ile haftanın ilk işlem gününü tamamladı. Gram altın tarafında 2700 lira seviyesi 14 Nisan'da görülmüştü. Biz tatilde çok hissetmedik. Korkan, endişe duyan varsa yine yüzde 50 alım yapabilir. Bu risk yatırımcının kendisine ait.

yeni-proje-2024-04-23t163235-130.jpg

İsrail-İran tarafından farklı haber akışları gelirse burada fiyatları bir anda yine 2700 liraya fırlatabilir gram altında. Bir manipülasyon piyasası istiyorlardı ve bu gerçekleşti. Ha vurdular ha vuracaklar derken piyasada gergin bir bekleyiş var. 2700'den 2558 liraya kadar geriledi. Riski azaltmak için yüzde 50 alır kenara koyarım. Riskten kendimi arındırmış olurum. 3000 liraya kadar, temmuza kadar sesimi çıkarmadan beklerim." açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN