Son dakika! İran'da 10 kişide daha koronavirüs tespit edildi, 5 kişi öldü

Son dakika! İran'da 10 kişide daha koronavirüs tespit edildi, 5 kişi öldü

Son dakika haberi... İran'da 10 yeni koronavirüs vakası daha tespit edildi, bir kişinin hayatını kaybetmesi ile birlikte ölü sayısı 5'e yükseldi. İtalya'dan da kötü haber geldi, ülkede koronavirüsten ikinci ölüm gerçekleşti.

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, ülkede 10 Kovid-19 vakasının daha tespit edildiğini ve ölü sayısının 5'e çıktığını açıkladı.

28 KİŞİDE KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

İran devlet televizyonuna konuşan Cihanpur, ülkedeki koronavirüs vaka sayısının 28'e ve ölü sayısının da 5'e yükseldiğini ifade etti.

Cihanpur, yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği 10 kişiden 8'inin Kum, 2'sinin de başkent Tahran'da olduğunu aktardı.

BELEDİYE BAŞKANINDA VİRÜS ŞÜPHESİ

İran'ın başkenti Tahran'da 13. Bölge Belediye Başkanı Murtaza Rahmanzade'nin koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı ve yapılan test sonuçlarının pozitif çıktığı iddia edildi. 

Tahran 13. Bölge Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Kiyanuş Caferi ise Tasnim Haber Ajansı'na verdiği röportajda, belediye başkanının koronavirüsüne yakalandığı iddiaları ile ilgili "Bu haber asla doğru değildir" açıklaması yaptı.

Kiyanush, Rahmanzade'nin 11 Şubat'tan sonra akciğer rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığını belirterek "Doktorlara göre, durumunu şu an iyi ve tedavisinden sonra da taburcu edilecek" dedi.

İTALYA'DA İKİNCİ ÖLÜM

İtalya'da koronavirüs (Covid-19) kaynaklı ikinci ölümün gerçekleştiğini duyurdu.

GÜNEY KORE'DE DE HIZLA YAYILIYOR

Güney Kore'de de koronavirüs vakası 433'e çıktı. Yonhap'ın Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin açıklamasına dayandırdığı haberine göre, Güney Kore'de yeni tip koronavirüs bulaşan kişi sayısı son 5 günde hızla artarak 433'e yükseldi. 

Ülkede en fazla vakaya, güneydoğudaki Cheongdo bölgesindeki bir hastanede ve Daegu kentinde Hristiyan bir tarikatın üyeleri arasında rastlandığı belirtildi. 

Yaklaşık 2 buçuk milyon nüfuslu Daegu sakinlerinin evlerinden çıkmamaları istenirken, Cheongdo, 'özel idare bölgesi' ilan edildi.

SAĞLIK SİSTEMİ ZAYIF ÜLKELER İÇİN ÇAĞRI

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, bir süre önce virüse yönelik 'Stratejik Hazırlık ve Müdahale Planı' yayımladıklarını açıkladı.

Ghebreyesus, virüsün yayıldığı özellikle 'sağlık sistemi en zayıf olan ülkelerde' kullanılmak üzere donör ülkelere 675 milyon dolar yardım çağrısı yaptı.

Afrika'da 13 öncelikli ülke belirlediklerini aktaran Ghebreyesus, bu ülkelerin Çin ile doğrudan bağlantısı olduğunu veya buradakilerin Çin'e daha yoğun seyahat ettiklerini kaydetti.

"İRAN'DAN ÖZELLİKLE ENDİŞE DUYUYORUZ"

 

Afrika’da öncelikli olarak belirlenen 6 ülkeye 30 binden fazla kişisel koruyucu ekipman gönderdikleri bilgisini paylaşan Ghebreyesus, gelecek haftalarda da 19 ülkeye virüs ile mücadele kapsamında 60 bin sağlık malzemesi göndermek için hazır olduklarını ifade etti.

Ghebreyesus, Afrika Birliği Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (Africa CDC) ile virüsün bölge  ülkelerine gelme olasılığına karşı sıkı bir şekilde hazırlık yaptıklarını belirterek, "En büyük endişemiz Kovid-19'un daha zayıf sağlık sistemleri olan ülkelere yayılma potansiyelinin devam ediyor olması" değerlendirmesinde bulundu.

İran'da 10 kişide daha koronavirüs tespit edilirken hayatını kaybedenlerin sayısının 5'e çıkmasına da değinen Ghebreyesus "İran İslam Cumhuriyeti'nde vaka artışından özellikle endişe duyuyoruz." yorumunu yaptı.

ÖLÜ SAYISI 3 BİNE DAYANDI

Çin'in Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan (NCH) son açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 397 yeni vaka tespit edilerek, toplam koronavirüs bulaşan kişilerin sayısı 11 bin 477’sinin durumu ciddi olmak üzere 76 bin 288’e yükseldi.

Bununla birlikte son 24 saatte 109 kişi hayatını kaybederken, Kovid-19’dan can kaybı sayısı ikisi Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olmak üzere 2 bin 347’ye ulaştı. Ayrıca virüs bulaşma durumu şüpheli olan kişilerin sayısı 5 bin 365’e, müşahede altına alınan kişilerin sayısının 113 bin 564’e gerilediği belirtilirken, bugüne kadar taburcu edilen kişilerin saysı ise 20 bini aştı.

Diğer yandan Çin ana karası dışında Hong Kong’da 68’e çıkarken, Makau Özel İdari Bölgesi’nde vaka sayısı 10 olarak belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan Kovid-19 salgını nedeniyle, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

Kovid-19'un kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 'acil durum' ilan etmişti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN