ABD'de başkan adayı Stein’e Filistin eyleminde gözaltı

Bu yıl sandık başına gidecek ABD’de Yeşil Parti’nin başkan adayı olan Jill Stein’in, İsrail’in Filistin’deki katliamına tepki gösterilen eylemde ters kelepçeyle gözaltına alındığı bildirildi.

İsrail’in Filistin’deki katliamı 7 Ekim’den bu yana sürerken, ABD'de 2024'teki başkanlık seçimleri için Yeşil Parti’den aday olan Jill Stein, Missouri eyaletinin St. Louis kentindeki Washington Üniversitesi'nde düzenlenen Filistin'e destek gösterisinde gözaltına alındı.

Gözaltıyla ilgili ABD basınına açıklama yapan Stein'ın sözcüsü, Stein ile birlikte seçim kampanyasının yöneticisi ve yardımcısının da gözaltına alındığını bildirdi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde zırhlı polisin, Stein'ın üzerine bisikletle yürüdüğü ve başkan aday adayını engellemeye çalıştığı görülüyor. Sert müdahalede bulunan polisin, göstericileri yere yatırarak ters kelepçe takması da kayıtlarda yer alıyor.

ÖĞRENCİLERE RAHAT YOK

St. Louis kentinde bulunan Washington Üniversitesi'ndeki göstericilerin, üniversitenin halihazırda Gazze'de Filistin halkına karşı yürütülen "soykırıma" mühimmat sağlayan Boeing şirketine yatırımlarını kesme çağrısı yaptığını aktaran sözcü, "Stein'ın kampanyası, öğrencilerin taleplerini ve barışçıl gösterilerini destekliyor" ifadesini kullandı.

Stein'ın yanı sıra polisin Washington Üniversitesi'ndeki protesto amaçlı kurulan kamplara düzenlediği baskında 100'den fazla kişiyi gözaltına aldığı belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN