Yemen’den Gazze’ye insanlığın çığlığı

Gazze ve Filistin’de yaşanan ahlaksızlığa Batı dünyasının sessizliği –en azından hükümetler düzeyinde- gerçekten mide bulandırıcı. Almanya’nın Holokost gölgesinde adeta İsrail kuklasına dönüşmesi ise oldukça düşündürücü.

Tüm bunlar olurken Müslümanlar ne yapıyor diye kendimize sorduğumuzda ise durumun Batı’dan çok da farklı olmadığı görülüyor. Gözlerimizin önünde bir soykırım yaşanıyor ama Müslümanlar olarak sokak gösterileri dışında doğru düzgün tepki veremiyoruz, devletlerimiz ise daha da aciz.

İsrail, özellikle ABD ve İngiltere’den aldığı açık destekle pervasızlığını her geçen gün arttırmakta. Allahtan tüm kara propagandaya rağmen Batı içinde yüzlerce yılda oluşturulmuş olan birikime sahip çıkan sağduyulu insanlar var da hükümetlerine inat Filistin’e destek verirken “Katil İsrail” diyerek tepki gösterebiliyorlar. Bu kitle bize hala bir umut olduğunu gösteriyor.

Ve maalesef bizde olmayan bir kitle bu. Olsa da tekil kalan bir tutumdan öteye geçemiyor. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diyen bir ümmet kendi içindeki çetrefilli konularda genelde sessiz bir kabulleniş içinde. Hal böyle olunca da “Ben size zulmetmiyorum, Allah izin verdiği için ve siz de hak ettiğiniz için bunlar başınıza geliyor” diyen geçmiş zaman halife sultanlarının mirasından başka bir şey çıkması da mümkün olmuyor.

Müslüman coğrafya örneğin yıllardır Yemen’de binlerce çocuğun bombalar ile ölümüne sessizken Filistinli bebekler için ağıt yakılması maalesef çok da inandırıcı olmuyor. Kalbimiz gerçekten ateş gibi yanıyor ama sadece gündemimize giren konularda bunun böyle olması bir Müslüman için utanç sebebi olmalı.

Gazze için milyarlarca Müslüman’ın dua etmekten başka çare bulamaması ise çok daha vahim. Halbuki bu coğrafyada Müslümanlara ev sahipliği yapan ve Gazze’lilerle aynı soydan gelen birçok devlet var.

Elbette İsrail’e karşı tüm bu devletler topyekûn savaş açsınlar demiyorum ama bir şeyler de yapabilir olmaları gerekmez mi?

Mesela bu devletler birleşip Gazze limanlarına insani yardım göndermek için ortak bir filo oluşturamaz mı? ABD uçak gemisi gönderiyorsa bizlerin de en azından şimdiye kadar yüzlerce-binlerce insani yardım gemisi göndermemiz gerekmez miydi?

Onlarca gemiden oluşacak bu filoları İsrail vurma cesareti gösterebilir mi, sizce?

Göstermesi hatta sadece engellemeye çalışması dahi gerek ahlaki ve gerekse moral üstünlük olarak Müslümanlar lehine dönmez miydi?

Gazze’lilerin duadan çok fiili desteğe ihtiyacı olduğu çok açık. İsrail’e akacak petrolün durması bile İsrail’e geri adım attırabilir ama durmadığı da bir gerçek. Durmuyorsa biz neyin duyarlılığını kasıyoruz gerçekten çok merak ediyorum.

Can alıcı boykotları dahi yapabilecek durumda değiliz…

Korkunç bir kara propaganda ile İsrail Gazze sorununun sanki 7 Ekim’de Hamas’ın saldırısı ile başladığına dünyayı inandırmaya çalışıyor ve buna karşı bunca devlet de sus pus durumda.

BM inandırıcılığını yitireli zaten çok oldu ama bir rolü var ki çok önemli. BM, Batı’nın demiyorum egemen tüm güçlerin ikiyüzlülüğü ve ahlaksızlığının da sergilendiği bir tiyatro. Binlerce yıl sonra insanlık başka bir boyuta evrilirse, BM kayıtlarına bakarak insanlığın ne denli aşağılık kimselerce yönetildiğini açıkça görecek ve doğal olarak gerçek kahramanları da görecek!..

Bizim içinse hesap günü –sadece Gazze için değil başka yerler ve durumlar için de- kimin ne tarafta olduğu hepimize sorulacak!..

YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum