Değerli okurlarım

Yoğun 100’cü yıl etkinliklerinden ötürü yazılarıma 15 gün ara veriyorum. Kasım ayının ilk haftasında yine burada olacağım. Mazeretimin geçerliliğini göstermek için aşağıdaki listeyi veriyor ve sizleri her birine davet ediyorum.

Geçen Cumartesi, Kayseri’de, Abdullah Gül Üniversitesi’ndeydim. Seçkin bir devlet adamı ve akademisyen grubu gün boyunca geçmiş ve gelecek yüzyılımızı konuştular. 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül de oradaydı.

Dün, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin konferans salonunda İsmet Paşa’mızın kızı Özden Toker ve Kâzım Karabekir Paşa’mızın kızı Timsal Karabekir Hanımefendilerle Cumhuriyete Giden Yol sohbetimiz vardı.

Yarın İstanbul, Fatih’te, Kalenderhane Mahallesi, Cemal Yener Tosyalı Caddesi Nu: 4 adresinde Töre-Devlet Kitapevi’nin açılışı var. Ben, Prof. Dr. İsmail Yakıt ve Mahmut Yaraş, kitaplarımızı imzalayacağız. Töre ve Devlet, 1970’lerde yayımlanan iki derginin isimleridir. Dergilerden sonra Töre-Devlet Yayınevi kurulmuştu. Töre, o on yıla damgasını vuran aylık fikir ve sanat dergisi, Devlet, haftalık siyaset dergisiydi. Töre-Devlet’i rahmetli İbrahim Metin’den sonra 1981’e kadar yönettim. Erol Güngör’ün, Necmettin Hacıeminoğlu’nun, Abdürrahim Karakoç’un ve daha nice kıymetli kalemin kitapları burada yayımlandı. Rahmetli eşim Emine Işınsu’nun romanları ve nihayet benim Türk Milliyetçiliği Fikir Sistemi kitabım da.

Kitapevi açılışından sonra saat 16.00’da Kubbealtı Vakfı’nda, Kubbealtı Sohbetleri’nin konuşmacısıyım. Başlık: Cumhuriyet Dönemi Millet Devleti Fikri, Devletin Kuruluş Felsefesi. Kubbealtı Vakfı, Çemberlitaş Köprülü Medresesi’nde. Tamamlayıcı bilgiyi, www.kubbealti.org.tr sitesinden bulabilirsiniz.

22 Ekim Pazar günü saat 14.00’te, Artİstanbul Feshane’de, Naile Akıncı Kütüphanesi’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin misafiriyim. Aspay Cebeci Sener Hanım’ın moderatörlüğünde söyleşimiz var.

Bitmedi… 26 Ekim Perşembe günü, saat 20.00’de Alev Alatlı, Prof. Dr. Fahri Erenel Paşa ile Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’ın moderatörlüğünde çevrimiçi “Murakabe Günleri”ndeyim.

27 Ekim Cuma, yine Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 100. Yıl Paneli var. Emekli Genel Kurmay Başkan Orgeneral İlker Başbuğ, Emekli Büyükelçi Halil Akıncı, Emekli Vali ve Anayasa Mahkemesi Üyesi Mustafa Yıldırım ve bendeniz 100. yılımızı konuşacağız.

YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum