Yeteri kadar iyi mi?

Ligin 10. haftası gelmeden takım her sezon başı olduğu gibi şampiyon ilan edildi. Avrupa’da ise en az çeyrek final söylemleri çoğu kişinin dilinde. Fenerbahçe çok mu iyi? Evet iyi oynuyor sahada istekli birbiri ile oynamaktan zevk alan oyuncular var, teknik direktörü çok olgun ve tecrübeli ancak Fenerbahçe şuan çok iyi değil. Bugün en formda takım olan Manchester City bile çok iyi değil. Futbol oyunu her gün ilerliyor, sistemler değişiyor, bunun önüne geçmek zor ama aynı hizada gitmek için çalışmak antrenman yapmak hataları en aza indirmek gerekli.

İki stoper ile çıkıp dört gol yediği Karagümrük maçına nazaran dün akşam üç stoperi ile maça başladı, Jorge Jesus jokeri olan Lincoln orta sahada bu sefer partnerini (Crespo) değişikliği ile sahadaydı. Futbolu bilmiyor denilerek gönderilen, yeni takımının kader golcüsü olan Belçikalı doğru yerde, doğru dokunuşu ile takımını öne geçirdi. Gol sonrası oyunu rölantiye alan Fenerbahçe rakibin defans oyuncuları ve kaleci Gökhan Akkan’ın bir anlık dalgınlığı ile ikinci golü buldu. Ankaragücü,en etkili oyuncusu Ali Sowe ile iki gol bulsa da ofsayt taktiğini çok iyi yapan Jesus defansına takıldı. İlk yarıda net skor olmasına rağmen istatistik bakımından birbirine yakın bir oyun vardı. Basit hatalar dışında Ankaragücü güçlü rakibine pozisyon dahi vermedi. Fenerbahçe ne set oyununu ne de kontra atak nede alıştığı futbolunu oynayabildi.

Kazanırız rehaveti mi, yorgunluk mu bilinmez ama AEK Larnaca maçı ile başlayan dağınık oyun bu maçta üst seviyelere çıktı. Golcü forvetlerini oyundan alıp Rossi-Pedro ikilisini oyuna süren biraz heyecan getirse de rahatlatan golün son dakika gelmesi taraftarı son nefese kadar gergin bıraktı.
Dün akşam Ankaragücü yerinde başka bir takım olsa Fenerbahçe’nin mağlubiyet alması içten bile değildi. Çok geniş bir kadro her oyuncusunun görev almasına rağmen beş oyuncunun sakatlığı uçuyor kaçıyor denen Fenebahçe’yi bile durdurmaya yetti. Sonuç olarak Galatasaray Beşiktaş Trabzonspor’un puan kaybettiği haftada Fenerbahçe puan kaybetme geleneğini bozarak aldığı üç puan ile zirveye biraz daha yaklaşmış oldu.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum