Şenol Güneş kime karşı?

Sezon başladığından beri Şenol hoca her maç sonu sitemlerde; hakemler, Türkiye Futbol Federasyonu sistemi, maç günlerinin kısalığına, maç saatlerine, muhabirlere, yorumculara… Son olarak “Üç gün önce bazı oyuncular oynadı,bu fikstürü hiç anlamıyorum sıkıştırılımış bir hafta yaşıyoruz saatlerde öyle. Ne karar alınırsa alınaın biz çalışacağız. Amacım gözlerine sokarak siz suçlunuz demek değil. Gedson Fernandes’in hafif sakatlığı var söylemedim bakalım kim söyleyecek, doktor söylemedi, kulakla kapı dinleyen biri var severiz böyle şeyleri” sözleri ile sitem etti hoca.

Bu sadece Beşiktaş ve diğer takımlar için değil, İngiltere’de aynı İspanya’da aynı İtalya’da da aynı size lüks bir şey değil. İngiltere’de bir oyuncu ortalama 65 maç çıkartıyor, yüksek tempo onların isyan eden yok. Kapı dinleme ise belki yönetimden teknik ekipten bilgi sızışı vardır, ülke olarak bunu da çok severiz reklam için. Şenol hoca sanırım başkanına yöneticisine söyleyemediği sitemleri en kolayı olan yerlere söyleyebiliyor.

FUTBOLUN İÇİNDE KALABİLSEK

Fenerbahçe ve Galatasaray tarihlerinin kaliteli ve pahalı takımlarını kurdular. Beşiktaş ise biraz geri kaldı, kalite ve derinlik olarak. Oynadıkları oyuna dönersek Fenerbahçe Avrupa’da rahat kaliteli gösterişli bir oyun oynuyor, Konferans Ligi’nde favoriler arasında gözükmekte, ilerisi ne getirir göreceğiz. Lige dönersek evet beş maçını kazandı ama hep diken üstünde kötü oynayarak kazanma. Galatasaray Avrupa’da kolay rakiplerden sonra devler sahnesinde zorlanarak beraberlik alabildi. Ligi usta ayakların bitiriciliği ile kazanıyor. Beşiktaş ise taraftar başkanın ensesinde takıldığı an karanlık günler takımı bekliyor.

Kaliteli kadrolar kuruldu önemli yıldızlar geldi, ligimizde değişmeyen ne oldu yine hakemler… Atilla Karaoğlan penaltı vermedi, önemli pozisyonu faul değil diye kesti, Galatasaray kolay penaltı kazandı, operasyonlar erken başladı, bu lig biter mi…

Evet hakemler formsuz başladı, bunda bir sebep de VAR yardımına güvenmek. Ancak VAR hakemi formsuz olamaz, sahadaki hakem 90 dakika her yerin kontrolünü sağlaması gerekir anlık VAR ise böyle değil. Oyunda birkaç pozisyon için karar vermesi gerekiyor, bunda da teknolojinin bütün verileri önünde kurala göre kararı verip sonlandıracak, sorun burada aranmalı. Sonuç olarak yanlışlar da olabilir. Forvet boş kaleye gol atamıyor, kaleci elinden kaçırıp gol yiyebiliyor, teknik direktör yanlış taktik ve sistem ile çıkabiliyor, yönetici boş transfer yapabiliyor. Bunlara takılıp kalmak bizleri geriye atıyor. En son röportajında Ozan Tufan durumu çok güzel özetledi, “Fenerbahçe’de oynarken kaybedince üç gün kendimizi toparlayamıyorduk bu sahaya yansıyordu, burada maç kaybedince müzikler açılıyor, maç sahada yaşanıyor ve bitiyor.”

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum