Para tepkiyi satın alır mı?

Asrın çalımı, dar alanda müthiş çalım, boş alanda çalım, benim uçak önde indi çalımı, çalım manyağı yaptık, inine iner alır geliriz çalımı… Futbolda son zamanlarda konuşulan en önemli konu, çalım konusu. Bir de sosyal medyada yansıyan whatsapp grup çalımı, A yorumcu B takımına futbolcu öneriyor, B yorumcu transferde başkana yol gösteriyor, C takım ileriyi düşünerek transferde temkinli, D takımı cezadan dolayı transfer yapamıyor. Hava trafiğini kilitleyen ABC’nin borclarını bilen yok ama ceza, otobüs dahi kaldıramayan D takımına kesiliyor.

Transfer rekorları kıran ülke bu sezon kendini yenileyerek yeni bir rekora doğru yelken açtı. Galatasaray yaptığı transferlerle ligin en pahalı takımı haline geldi. Fenerbahçe geride kalır mı,? İnat o da takipte. Sonda kalan Beşiktaş taraftar baskısı ile bir şeyler yapma peşinde. Şov yapan bu takımların güncel borcu 25 milyar TL’ye dayanmış. Bu kadar harcama ne için? Türkiye‘de kazanılacak kupanın getirisi ne kadar, 40 milyon TL. Icardi ya da Fred için harcanan para 1 milyar TL’nin üzerinde. Ülke olarak matematiği çok sevdiğimiz için hesap bizim işimiz…

Galatasaray, Süper Lig’de ilk maçı Kayserispor ile golsüz beraber kaldı, en değerli takım, iki yıldır transfer tahtası kapalı olan takıma karşı gol atamadı. Maç sonu Okan Buruk “ligin daha başı yeni oyuncular takıma adapde olamadı” dedi. Çıkan 11’in 10’u geçen sene beraber oynamış oyuncular. Yalnız asıl tehlike, konuşulan takımın beyni olarak görülen Torreira sıkıntısı, maaşı düşük kalan oyuncunun yeni oyunculara verilen paradan rahatsız olduğu.

Aynı şey Beşiktaş için de oluyor. Şenol Güneş geldiğinden beri kolay kolay maç kaybetmeyen yönetim formda oyuncuların maaşlarını yükseltmekde direniyor, yeni gelenlere daha yükseğini veriyor. Taraftar sosyal medyada ve statta sayın Ahmet Nur Çebi’yi istifaya çağarıyor. Kendisi de tek kurtuluş olarak gördüğü Talisca kozunu oynamaya çalışıyor. Ancak bu biraz tuzlu bir koz transferi. Şayet olur ise takım içinde parasal dengeler yine değişecek. Formda, takımı götüren Aboubakar da bu olaya isyan eder ise ne olacak! Her zaman olduğu gibi para tepkiyi satın mı alacak, yoksa yakında kulüpleri Araplar mı satın alacak?

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum