İnönü kapandı

Siyah beyazlılar enteresan bir sezon geçiriyor. Başkan Ahmet Nur Çebi kendiliğinden ürettiği muhalefet ve eski başkan Fikret Orman ile tartışma içerisinde. Teknik direktör Şenol Güneş, Futbol Federasyonu maç saatleri sonrası yayıncı kuruluş muhabir ve yorumcuları ile söz düellosunda. Takım ise geçen sezona göre isteksiz ama kazanıp giden bir yol içerisinde, taraftar ise başkan ve yönetimi gönderme çabasında. Alınacak bir mağlubiyet uçurumun kenarında olan kulübü iyice aşağıya yuvarlayacak gibi.

Kartal’ın futboluna dönüş yaparsak, orta yapma hastalığına tutulmuş sıtmalı bir hasta gibi titreyerek maç izleyen taraftarları var. Aboubakar kendi becerisi olmasa çoğu maçı kazanamazdı. Güçlü rakipleri Trabzonspor ve Adana Demirspor karşısında etkisiz kaldılar, Konya galibiyeti ise biraz olsun başta olan kişileri rahatlattı. Rakip Lugano ise siyah beyazlıların ayarında değil. Güçlü rakiplerine karşı etkisiz kalan denk takımlara karşı mücadele içinde olan bir takım.

Beşiktaş’ın çok sevdiği hava topu seviyesinde düşük bir takım, hava ve duran toplar misafir takımın en güçsüz yanı, fiziksel mücadele yönünde ise ülke futbolumaza göre öndeler, mücadeleyi sevmeyen bir yapımız var bizim. Her galibiyeti taraftara armağan eden başkanlar yöneticiler alkış yerine protesto duyunca stadda son ses müzik açıp sesi kesmeleri aradaki güvensizliği ortaya çıkarmakta, hani kulüp taraftarındı hani taraftar istifa derse ceketi alan başkanlar vardı?

Gedson Fernandes olmayınca, Amir – Salih- Chamberlain orta sahası çok yumuşak kalması yanında oyun kurma sıkıntısıda yaşıyor. Portekizli tükenmez enerjisi ile orta saha yanında forvette Aboubakar’ı dahi rahatlatıyordu. Oyun kuramaması yanı sıra çok iyi yaptığı 40 küsür orta yapma felsefesini bu maç için yapamayınca alışılmış ilk yarıyı boşa geçiren takım düzenini devam ettirdi.

Oysa Sergen Yalçın zamanında ilk yarı maç biter ikinci yarı tatil havasında geçerdi. İlk yarı bitmeden imdada Abubakar yetişti,Ghezall ortasına penaltı noktasından attığı kafa ile tribünün bakış açısını biraz değiştirdi. Değişen bakış açısı Türkiye Futbol Federasyonu başkanının stadı terk etmesi ile son buldu.

Sözleşme sıkıntısı yaşayan Cenk ikinci yarı yerine Rashica’ya bıraktı. Aboubakar gösterisini yaparak ikinci yarının rahat geçmesini sağlayacak derken Rosier acemiliği takımını eksik bırakması vasat Beşiktaş’ı zorlamaya başladı. Ersin kurtarışları takımı ayakta tutsa da yenilen gol takımın eksik yönlerine çalışmadığının göstergesi oldu.

Art arda gelen Lugano golleri ise İnönü kapanışını erken yapar gibiydi. Sayın Ahmet Nur Çebi yükselen istifa baskısına nasıl dayanacağını düşünürken, Mehmet Büyükekşi’ye yapılan tezahürat başkanın uykusunu kabusa çevirecek cinsten.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum