İki farklı devre

Fenerbahçe son kupayı kazanalı 10 yıl olmuş. Lig başlarken hedefler sırası ile lig, Avrupa ve Türkiye Kupası şeklinde sıralanıyor. Avrupa’ya erken veda edilince lige sarılma daha çok oluyor, o da kaybedilince bir teselli en son şık olan Türkiye Kupası’na dönülüyor. Gerçi Jorge Jesus çevirmen hatası kaynaklı mıdır bilinmez son toplantılarında sanki benden önce Fenerbahçe son ana kadar iki kupa peşinde miydi açıklamaları yapıyor. Sayın Jesus çoğu zaman sarı lacivertliler bu kupalar için son ana kadar gitti kazandı- kaybetti sizi de bu hedefler doğrultusunda kazanmak için getirdi, diğerlerinden farkınız bu olmalı.

Ülkede futbol sadece Fenerbahçe’ye karşı oynanan oyun olarak söylenen lakırdıya en güzel örnek Rıza Çalımbay’ın Fenerbahçe’ye karşı çıktığı maçlardır. Hoca her maç öncesi diğer maçlar ‘rakibimiz güçlü puan almak için uğraşacağız’, rakip sarı lacivert olunca ‘final maçımız ölüm kalım maçımız’ gibi söyleyişlere yer vermekle meşhurdur.

Rıza hoca eleştirilerine maç önceside devam ederek 4 sezondur takımının hep yorgun olduğunu yaşlı bir kadro olduğunu ‘Biz Galatasaray maçından iki gün sonra oynayacağız. Rakibimiz dinlenmiş şekilde sahada çıkacak’ sözüyle dolaylı sitemini dile getirdi.

İrfan Can Kahveci cezası bitince Rossi yerine ilk 11 de yerini almıştı. Oyuna sarı lacivertliler kontrolü eline alarak Sivasspor ise Gradel - Saiz ikilisi ile rakibi eksik yakalama peşinde bir ilk yarı geçirmeye çalıştı. Kapanan Sivasspor defansını aşılamayınca ülkenin vasat altı futboluna dönüş yapıldı.

Batshuayi kaçırdığı pozisyon dışında iki takımda etkili pozisyonlar üretemedi. Jesus’un öğrencileri sezon boyunca yaşadığı yaslanan defansı açamama özelliğini bu maçın ilk yarısında da yaşadı. İrfan Can adam eksiltme konusunda eksik kaldı, Arda Güler ise bu görevi yapmaya çalışsa da istediği başarıyı sağlayamadı.

İlk yarıda sezonun en kritik maçında olduğunun farkında olmayan Fenerbahçeli futbolcular ikinci yarıya çok hızlı bir giriş yaptı. Batshuayi şansız şekilde direğe takıldı,dönüşünde Ferdi estetik bir vuruş ile takımını öne geçirdi. Belçikalı forvet 3. denemesinde Ali Şaşal Vural’ı geçebildi ve final yolunda Fenerbahçeyi biraz daha rahatlattı.

Rıza hoca sakatlanan Gradel sonrası oyuna iki oyuncu değiştirerek müdahalede bulundu. N’jie- Hakan Arslan değişiklikleri de misafir takım için etki olmayınca Yatabare - Alaattin ikilisini de oyuna alıp dört ofansif oyuncusu ile maçı bitirsede istediği pozisyon ve golleri bulamadı. Fenerbahçe son noktayı King’le koyunca final biletini aldı. Sonuç olarak Fenerbahçe ilk yarısını vasat ikinci yarının ilk 15 dakikasını iyi oynayarak sonuca gitmeyi başardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.