Geminin kaptanı

Ligde kadrosunu en verimli kullanan takımların başında Beşiktaş geliyor. 

Ara transferde de Cenk Tosun dışında bir hamle yapamasa da, Sergen Yalçın isme bakmadan formayı kim hak ediyorsa ona veriyor. Maça da  Adem Ljajic ile başlayarak bunu gösterdi. 

Kara Kartal topu rakip yarı alana götürdüğünde, ceza alanında yerleşimi çok iyi sağlayıp stoperlerini de devreye sokarak tehlikeli bir takım hali kazanıyor. 

Maça kontrollü, defans yönü ağır basan bir kadro ile başlayan Denizlispor’un çözülmesi erken oldu.  

İlk 20 dakika motoru soğuk olan Beşiktaş, hızı arttırıp motoru ısıtınca, Larin ile kilidi açarak, Aboubakar ve Ljajic ile daha da hızlandırdı. 

Attığı bir golü de verilmeyen Siyah-Beyazlı ekip ilk yarı biterken gelecek hafta içi oynayacağı Malatyaspor maçını düşünür gibiydi. Kara Kartal öne geçtiği maçlarda oyuna o kadar kilitleniyor ki, hemen ara vermeden 2’yi 3’ü bulma açlığı var oyuncularda. Nitekim rakip kendine gelene kadar bu skorları buluyor. 

‘Bay’ geçtiği haftalar Beşiktaş için sezon başı hazırlığı gibi oluyor, sakat oyuncuları iyileşiyor, yorulan forvetleri tekrar form tutuyor, orta sahası sert oyununa devam ediyor. Skor ne olursa olsun oyun disiplininden, kontrollü baskılı oyunundan vazgeçmeyen, füzesi yerleşmiş, düğmeye basılmış, şampiyonluğun en büyük favorisi hedefine jet hızıyla gidiyor. 

Beşiktaş için ligin en iyi futbol oynayan takımı yorumlarına rağmen, her maç kendini daha da yenileyip, daha da iyi oynuyor, beklenenin üstünde bir istatistik yakaladı. 

Larin, Aboubakar atılan gollerin yüzde 50’sine sahip, Atiba, Josef her maç gençleşen bir mücadele ile sahada. Tabii ki bunlara yön veren, geminin tek kaptanı tek kelime ile Sergen Yalçın. 

Denizlispor ise hücumda hızlı oyuncuları Mesanovic, Sagal ve forvette Rodallega bitiriciliği ile şimdiki oyun anlayışını oluşturuyor. Ama planlar işlemeyince kolay gol yeme alışkanlığı ile 1 puan için geldiği İstanbul’dan eli boş döndü. 

Lig başladığından beri 3 teknik direktör değiştiren konuk takım, Hakan hoca ile istediği sıçramayı yapamayarak tehlikeli bölgeden çıkamadı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.