Fenerbahçe kendi kendine muhalif mi?

Gün geçmiyor Fenerbahçe’de sorunlar katlanarak devam etmesin. En büyük gibi görülen sorundan başlayalım; Arda Güler. Camia futbol yorumcuları, muhabirler ikiye bölünmüş durumda, ‘kalsın bir yıl daha şampiyon yapsın’, ‘gitsin hayatını kurtarsın.’ X muhabir; Ali Koç, Arda’nın kalması için hiç bir şey yapmıyor diyor, Y muhabir; başkan Arda için bütün imkanları zorluyor, evinin önüne çadır açtı diyor.

Söylenen diğer efsane söz ‘babanın görüştüğü kulüplerden istekleri, menajer için oyuncu tamamen duygusal.’ Peki Arda’nın 45. dakikadan sonra halini gören var mı? Galatasaray maçında atmosferden nasıl etkilendiğini gören var mı? Evet büyük yetenek ama bugün Arda, Barcelona, Real Madrid gibi takımlara gitse oynama şansı nedir? Gider, güçlenir, bu takımlarda tarih yazar. Ama artık genç oyuncuyu bi rahat bırakalım.

Uğur Dündar’ın fanatik Fenerbahçeli olduğundan kimsenin şüphesi yoktur. Başkanlık yaptığı yer sınıf başkanlığı değil, Divan Kurulu. Ona göre hareket etmesi, kongre üyeleri karşısında ağırlığını göstermekte daha iyi olabilir bizlerce…

Başkan Ali Koç, başkanlığının ikinci yılından itibaren camianın birleşmesi kavganın bitmesi gerektiğini defalarca söylüyor. Aziz Yıldırım’a 5 mektup yolladığını anlattı. Aziz Başkan buna cevap olarak mektuplar geldi açmadan geri yolladım diyor. Aziz Yıldırım, Ali Başkan’a ben kendi yaptırdığım stada gelemiyorum, eski bir yöneticinin attığı tweetten dolayı tesislere girişini yasaklıyorsun, sonra kalkıp birleşmeden bahsediyorsun ifadelerini kullanıyor.

Ali Koç son genel kurulda futbol takımını Fenerbahçe’yi iyi bilen efsane olmuş, bir teknik direktör getireceğini açıkladı. Bununla ilgili çalışma plan var mıydı, sanırsak yoktu, anlık alınan bir karardı. Böyle bir şey olsa efsanelerden Aykut Kocaman, İsmail Kartal, Volkan Demirel, Emre Belözoğlu gibi hocaların haberleri olurdu. Sezonu açmasına kısa zaman kalan Fenerbahçe’nin yine hocası yok, transfer görüşmeleri yapılıyor, imzalar var. Topçular neye göre kime göre alınıyor. Kulislerde başkanın en çok istediği Abdullah Avcı ismi dolaşıyor, ona da bir çok kişi karşı.

Susup susup divan toplantıları öncesi konuşan Aziz Yıldırım… Fenerbahçe’nin başarısız olmasında yatan sebeplerin en başı bu gibi görülmekte. Kendi içerisinde en alttan en tepeye kadar giden bir muhalafet furyası, sahada takımı birleştiren bir olgun oyuncu yok, eski-yeni başkanları bir araya toplayacak bir ağabey yok, medyayı yönlendirecek bir sosyal medya ağı yok, var ama yok gibi gibi…
Sonuç olarak İslam Çupi’nin dediği gibi ‘Kim Fenerbahçeliliğini silmeye yeltenirse Fenerbahçe’yi değil; kendisini silmiştir.’

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum