Enerji sonuca yansıdı

Fatih Karagümrük oyun sistemi bakımından Alanya ile bire bir aynı olmasa da benzeyen oyun anlayışı ile oluyor sahada. Geriden pas yaparak çıkmaya çalışıyorlar önde baskı yapan takımlar bu oyunu bozduğunda sistem bir anda duruyor. Kartal Alanya’da bunu yarım saat yaptı. Karşılığını çok da güzel almıştı. Fransız hoca rakibinin ilk maçını iyi gözlemlemiş olacak, Caner tarafına takımının hızlı oyuncusu Muleka ile başladı. Şampiyonluk ne kadar önemli ise gençlere şans vermek de o kadar önemlidir. Berkay da bu şansı iyi kullanıyor.

Taraftarın verdiği enerjiyi arkasına çok iyi alan Siyah-Beyazlılar üç dakika da üç pozisyon buldu ama ilk önce direkleri, sonra kale çizgisini geçemedi. Geldiği günden itibaren tartışılan Valerien İsmael, Karagümrük’ün aksayan sol tarafından değil, N’Koudou ile rakibin sağ tarafından oyunu domine etti. Rosier’in güzel ortasına Weghorst’un kafası ile beklenen gol geldi. Hollandalı oyuncunun bu pozisyonları yakalarsa kaçırma oranı çok zayıf.

Beşiktaş Alanya maçının ilk yarısı gibi sahanın hakimi, sahibi, ağası gibi oynadı. Başkan Ahmet Nur Çebi’nin N’Koudou gitmesini bekliyoruz, sözünden sonra Kamerunlu oyuncu ilk üç maç da takımın en iyisiydi. Fatih Karagümrük, ilk maçında olduğu gibi defans orta saha arasını çok boş bırakınca Salih-Gedson buralarda istediklerini çok kolay yaptılar. Geçen sezon bu boşluğu Biglia çok iyi kapatıyordu.

Beşiktaş, bu maça özgü olacak mıdır, devamı gelir mi bilinmez ama kornerlerde en etkili maçını oynadı. İkinci yarının başında gelen Muleka golü, Kartal’ın hızını kesmedi. Müzik tutkunu N’Koudou sahada sanki hoparlörlerini yanına almışçasına, dans ederek ikinci yarıda şovuna devam etti. Rosier ise takımı için son sözü söyledi. Beşiktaş için şuan için görülen en önemli sorun tempoyu 90 dakikaya taşıyamaması. Kadro derinliğinin azlığı İsmael hocanın elini zayıflatıyor. Bu hoca bu takım ile ligin 6. haftasını çıkaramaz diyenlere inat taraftar takımı 45. dakika biterken şampiyon tezahüratları ile soyunma odasına gönderdi.

Geçen sezonun flaş takımı Fatih Karagümrük yapılamayan stadın rehaveti mi, sık sık teknik direktör değişikliği mi denir bilinmez ama şu an da ligin en kötü 3 takımından biri olarak göze çarpıyor. Futbolu destan olan Pirlo, teknik direktörlüğünü konuşturamadı daha…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.