Büyükekşi’nin rengi kırmızı mı?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin verdiği vereceği yapamadığı açıklamalar yine gündem; Mehmet Büyükekşi çoğu futbol kulübü ve çoğu taraftarın istemediği, verdiği kararların taraflı olduğundan yana tavır göstermekte. Beşiktaş Stadı’nda gördüğü tepki, birkaç yorumcunun hakkında söylediği sözlere sessiz kalan başkan için en son Fenerbahçe Spor Kulübü bir yazı yayınladı.

Türk futbolunda ana odak ve gündem; futbolun içerisinde bulduğu durum, hakemlerin adaletsiz yönetimlerin maça etkisi ve sistemin her geçen gün çözümsüz hale gelmesi olmalıdır. Türk futbolunun yegane ihtiyacı adil hakemler ve adil yaklaşımdır. Geçmişte ağır itham ve tehditvari söylemlere verilen cezalar adaletsiz yaklaşımın bir parçası olarak kayıtlardadır. Bu tutum bizim için şaşırtıcı olmamıştır. “Ligi bitirmeyiz” diyen Erden Timur’a 21 gün. Aynı kişi TFF içinde klikler var, bu yapı bize daha önce çok başarılar kazandırdı, ama bu yapı çözülmeli demecine ceza yok. Bu yıl 50 yıldır gördüğüm en büyük hakem rezaleti diyen Dursun Özbek 400 bin TL ceza almıştı. Sayın Ali Koç bilgiye dayalı konular konuştu. Hakemler arasında gruplaşmalar olduğundan bahsetti. Var atamalarının adaletsiz olduğundan, atamaların belli başlı hakemler tarafından yapıldığını söyledi. 45 gün hak mahrumiyeti 210 bin TL cezaya çarptırıldı. Tarafsız olması gereken başkan için futbol severlerin kafasında sanki bir renk oluşmaya başladı.

Bu işte bir terslik yok mu?

Beşiktaş ve Trabzonspor anlık sıkıntılı zamanlar geçiriyor. Şenol Güneş istifa etti, taraftar Ahmet Nur Çebi den de bekliyor. Trabzonspor Bjelica ile ayrılık noktasında. Göreve geleli çok zaman olmayan Ertuğrul Doğan maddi sıkıntıların olduğunu acil ödemelerin olduğunu açıklamıştı. Teknik direktör olarak getirilen Bjelica ile alınan başarısız sonuçlardan sonra yollar ayrıldı-ayrılma noktasında. Hoca için verilecek tazminat bedeli 1.6 milyon euro, hocanın yaptığı transfer maliyetleri hariç,yerine ise takımı yarı yolda bırakan Abdullah Avcı’nın getirileceği konuşuluyor. Şampiyon yapmış hoca apar topar gidiyor, çok geçmeden geri çağrılıyor!

Bu karar Başkan’ın kararı mıdır, yoksa dışarıdan birilerinin isteği midir bilinmez ama sonuç boşa giden milyon eurolar. Ailesinden izin almaya çalışıp tekrar başkan adayı olmak isteyen Ahmet Nur Çebi de diğer başkanlar gibi, maddi yönde takımının zor durumda olduğundan bahsetti. Ben kulübü düşünüyorum yıldız transferleri yapamam; yaptığı transferlerin durumu ortada hem daha fazla maliyet hem oyuncu kaybı. Diğer anlaşılamayan durum ise bir röportajda Burak Yılmaz sorusuna o kim ben onu tanımıyorum diyen başkanın takımı aynı kişiye emanet etmesi. Aileden izin çıkar mı çıkmaz mı bilinmez ama Ahmet Nur Çebi Beşiktaş’ı sevenler tarafından güzel hatırlanmayacak gibi…

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum