Akşam pazarından kalanlar

Çoğu insanımız ekonomik sebeplerden dolayı ya da iş yoğunluğundan pazar alışverişine akşamüzeri gider. Pazarcı satamadığı ürünü tekrar geri götürüp nakliye parası vermeyeyim diye ucuza satmaya çalışır ürünlerini. Bizim futbol ailemiz de transfer penceresini Avrupa bitirdikten bir hafta sonra kapatır. Alınamayan oyuncuları ucuza kapatırım mantığı ile… Büyük başkanlar buna güzel de bir açılım ismi koydular FIRSAT TRANSFERİ!

Oyuncu müthiş bir ilgi ile ülkeye iner, çok popüler bir yıldız ise karşılamak için 40-50 bin taraftar karşılamaya gider, takım atkısı oyuncunun boynuna takılır, klişe laflar uçakta söylenir: ‘Türkiye’nin en büyük en prestijli takımına geldim.’ Ya da ezeli rakibe karşı gönderme olarak ‘Büyük derbide oynamak için sabırsızlanıyorum’ denir.

Buraya kadar her şey çok güzel. Peki bu takımlarımızın hiç mi sezon öncesi bir kadro mühendisliği yok? Teknik ekip takıma bakar, yönetime ‘Bana 5-6 oyuncu lazım hızlı bir şekilde halledelim sezona giriş yapalım’ der. Bu sistem bütün dünyada böyle gelişiyor iken bizde neden böyle.

Fenerbahçe, sezon biterken başkan divan kurulunda takımımız çok iyi, 5 en fazla 6 transfer yapıp sezona başlıyoruz. Eksik olan yerleri belirledik mesajı verse de takım, kaleci hariç sil baştan yenilenmeye girdi. Galatasaray, gençlik ateşi ile başladı, sabredilmedi. 5.haftaya girilirken teknik direktör 3-4 hazır oyuncu transferi istiyor, taraftar çilek transferi kimin olacağını bekliyor. Beşiktaş diğer iki takıma göre daha kontrollü çalışmalar yapıyor. Ucuz kaliteli oyuncu peşinde ancak onlarda genç yıldızlarını ucuza elinden kaçırıyor. Son şampiyon Trabzonspor ise son bir haftada bulduğunu takıma transfer ediyor. Bütün başkanlar ile konuşsak hepsi teknik ekibin isteği doğrultusunda transfer yaptık derler. Derler de kim inanır? Menajerler geliyor elde kalanları bırakıyor gidiyor. Gelen oyuncu eski takımı ile idman yapmadıysa hazır hale gelmesi bir ay, takıma adapte olması 15 gün lig başlayalı da bir ayı geçti, oyuncu yarım sezon yok, sakatlık hariç!

Gelenlerin gidişine bakınca oynadığı kulüpte 2.5 milyon euro + bonuslarla imza atarken gittiği kulüpte 300-500 bin euro paralara imza atıyor, vergi ödemeleri de hariç. Transfer sezonu başladı- bitiyor,10 oyuncu ancak satıldı, gelenler ise 200-300 sayılarına ulaşmıştır. Yazıyı sonlandırırken de gelmeye devam ediyordu. Sonuç olarak ne diyelim gel menajer gel batan kulüplerin paraları bunlar gel!

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum