İşte şarjsız uçan drone! Askeri alanda büyük devrim yaratacak: Elektrik kablolarını emerek çalışıyor

İşte şarjsız uçan drone! Askeri alanda büyük devrim yaratacak: Elektrik kablolarını emerek çalışıyor

Teknoloji de bu da oldu ve şarjsız uçan drone geliştirildi. Elektrik kablolarındaki enerjiyi emiyor ve diğer dronelardaki enerjiyi çalıyor. İşte şarjsız uçan drone…

Teknolojideki gelişmelerden dronelar da nasibini alıyor. Öyle ki şimdi de şarjsız çalışabilen vampir drone geliştirildi. İşte dikkat çekici o icadın detayları…

sarjsiz-ucabilen-drone-2.jpg

ENERJİ ÇALARAK SONSUZ UÇUYOR

Bu yeni drone, havada süzülürken çevresindeki diğer cihazların enerjisini alıyor. Bu drone, diğer dronelardan, elektrik hatlarında ya da enerji kaynaklarından kendine enerji transferi sağlayarak havada kalmayı başarıyor. Şarjı azaldığında elektrik kablolarından birine yapışarak enerjisini emiyor ve kendini şarj ediyor.

sarjsiz-ucabilen-drone-1.jpg

Yani vampir drone tasarımı şarj sorununu ortadan kaldırıyor ve şarjsız olarak uçabiliyor. Bu sayede drone, bir görevdeyken enerjisinin bitmesi söz konusu olmuyor.

AVANTAJLARI OLDUKÇA FAZLA

Bu yeni drone, arama ve kurtarma operasyonları, tarım izleme, güvenlik ve gözetleme gibi alanlarda kolaylık sağlayabilir. Özellikle uzun süre havada kalmasını gerektiren görevler için bu teknoloji, hayati önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN