Instagram'a dev güncelleme: İki katına çıkıyor! Herkes şikayetçiydi, artık serbest olacak

Instagram'a dev güncelleme: İki katına çıkıyor! Herkes şikayetçiydi, artık serbest olacak

Dünyanın en çok kullanıcısı bulunan sosyal paylaşım sitelerinden Instagram, rakiplerinde olan bir özelliğini yeni güncellemeyle uygulamaya hazırlanıyor. İşte detaylar...

Instagram aynı anda 20 tane video veya fotoğraf gönderebilme özelliğini test ediyor. Instagram'a ne zaman fotoğraf atmaya kalkışsak, gün içerisinde çekildiğimiz tüm fotoğraflar bizlere hep çok güzel gelmeye başlamıştır.

Böyle zamanlarda sahip olduğumuz, beğendiğimiz tüm bu fotoğrafları atmak bizlerin tüm derdini çözecekmiş gibi gelse de Instagramda bulunan sınırlamalar bizleri oldukça çaresiz bir durumda bırakıyor.

GZT'de yer alan habere göre, Instagram'a tek seferde 20 fotoğraf ya da video ekleme özelliği test ediliyor.

INSTAGRAM'A ÇOKLU FOTOĞRAF NASIL YÜKLENİR?

Instagram'a getirilecek son yenilik sayesinde tek seferde 20 fotoğraf ve video yüklenebilecek. Böylelikle 10 adet ile sınırlı fotoğraf-video paylaşmak zorunda kalmayacaksınız

Sürüm güncellemesiyle birlikte hem Android, hem iPhone kullanıcıları Instagram'da albüm oluşturma özelliğini kullanabilecek. Instagram'ın henüz dünya genelinde bu özelliği devreye almadığını belirtelim. Güncelleme notunda, "Bu özellik önümüzdeki birkaç hafta içinde tüm dünyada kullanıma açılacaktır" ibaresi var.

INSTAGRAM ALBÜM FOTOĞRAF VİDEO EKLEME NASIL YAPILIR?

  • Instagram'a girin
  • "+" butonuna basarak gönderi oluşturma ekranını açın
  • İç içe geçmiş kare simgesine dokunun
  • Paylaşmak istediğiniz görselleri seçin
  • Paylaş butonuna basın

Instagram'a çoklu fotoğraf yüklemek için yeni gönderi oluşturma ekranında fotoğrafın sağ alt köşesindeki (ilk açtığınızda çıkacak Birden Fazla Seç yazılı) iç içe geçmiş kare simgesine (ilk kullanımdan sonra mavi renge bürünüyor) dokunmak. Ardından albümde toplayacağınız fotoğraf ve videoları seçmek. Seçimden sonra dilerseniz filtre uygulayabilirsiniz.

Instagram'ın yeni güncellemesiyle tek bir gönderide en fazla 20 fotoğraf ve video paylaşabileceksiniz.

Paylaştığınız gönderide ilk eklediğiniz fotoğraf veya video başta gösterilirken, sola sağa kaydırma hareketiyle fotoğraf, videolar arasında geçiş yapılabilirsiniz. Tüm gönderilerde olduğu gibi ayrı ayrı beğeni yapıp, yorum gönderebiliyorsunuz.

INSTAGRAM ÇOKLU FOTOĞRAF SİLME NASIL YAPILIR?

  • Instagram uygulamasını açın
  • Profilinize girin
  • Paylaştığınız gönderiyi görüntüleyin
  • Üç nokta simgesine basın
  • "Sil" seçeneğini seçin

Instagram hesabınızda daha önce çoklu fotoğraf yüklediyseniz ve daha sonra bu fotoğrafları silmek istiyorsanız, bazı adımları uygulayabilirsiniz. Bu adımları sırasıyla gerçekleştirdiğinizde tek seferde yüklediğiniz birden fazla fotoğrafları silinir.

İlk olarak akıllı telefon ya da tabletinizde yüklü olan görüntü tabanlı sosyal medya uygulamasını açmanız gerekiyor. Uygulamayı açtıktan sonra hesabınız açık değil ise üyelik bilgileriniz ile oturum açın. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra profilinizi görüntüleyin.

Profil sayfası üzerinden silmek istediğiniz çoklu fotoğraf gönderisini bulun ve üzerine dokunun. Karşınıza çıkan üç nokta simgesine basın. Son olarak "Sil" seçeneğini seçin. Bunu yapmanız halinde söz konusu gönderi çok kısa süre içerisinde silinecektir.

INSTAGRAM ÇOKLU FOTOĞRAFTAN BİRİNİ SİLME NASIL YAPILIR?

  • Instagram'a girin
  • Hesabınıza giriş yapın
  • Profilinizi görüntüleyin
  • Gönderiyi açın
  • Üç nokta simgesine dokunun
  • "Düzenle" seçeneğini seçin
  • Silmek istediğiniz fotoğrafı görüntüleyin
  • Çöp kutusu simgesine basın

Instagram'da eğer daha önce tek seferde birden fazla fotoğraf paylaştıysanız ve paylaştığınız görsellerden bir tanesini kaldırmak istiyorsanız yukarıda bulunan adımları uygulayabilirsiniz.

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra profil simgesine dokunarak profil sayfanızı görüntüleyin. Söz konusu gönderiyi bulun ve üzerine dokunun.

Üç nokta simgesine basın. Bu işlemi gerçekleştirmeniz durumunda çeşitli seçeneklerin yer aldığı bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden "Düzenle" seçeneğini seçin. Silmek istediğiniz fotoğrafı görüntüleyin ve hemen ardından çöp kutusu simgesine basın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN