Çin, İngiltere Savunma Bakanlığı'nı hackledi: Büyük veri ihlali ortaya çıktı

Çin, İngiltere Savunma Bakanlığı'nı hackledi: Büyük veri ihlali ortaya çıktı

Savunma Bakanlığı'nın personelinin hedef alındığı büyük bir veri ihlali bugün milletvekillerine duyurulacak. Çin hükümeti, MoD'daki hassas bilgileri çalmaya çalışmakla suçlanıyor.

Sky News'te yer alan habere göre, Çin devletinin İngiltere Savunma Bakanlığı'nı (MoD) hacklediği tespit edildi. Bu büyük veri ihlalinin, bakanlık personelinin ve bazı emeklilerin isim ve banka bilgilerini hedef aldığı belirtiliyor. Savunma Bakanı Grant Shapps, konuyla ilgili bugün Avam Kamarası'nda açıklama yapacak.

Çin'in, Savunma Bakanlığı'ndaki personeli hedef alarak iki ya da üç siber saldırı girişiminde bulunduğu bildirildi. Hackerlar, maaş sistemi üzerinden hizmetteki personelin ve bazı gazilerin isimlerini ve banka bilgilerini ele geçirmeyi hedefledi. Maaş ödemelerinin bu ay yapılmaya devam edeceği belirtildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı, "tüm siber saldırı türlerine karşı çıktıklarını" ve "bu konunun siyasi olarak kullanılarak başka ülkeleri karalamayı reddettiklerini" ifade etti. Ancak Tobias Ellwood gibi bazı milletvekilleri, Çin'in finansal olarak zor durumda olan personeli hedef alarak onları parayla işbirliği yapmaya zorlamayı planladığını iddia ediyorlar.

yeni-proje-6-001.jpg

'ANA BİLGİSAYARLAR ETKİLENMEDİ'

Savunma Bakanlığı ise, ana bilgisayar sistemlerinin bu saldırıdan etkilenmediğini ve olayın ardından maaş sistemiyle ilgili gerekli incelemelerin başlatıldığını açıkladı. Hükümet, son 72 saat içinde saldırının kapsamını anlamaya çalışırken, bugüne kadar herhangi bir verinin ele geçirildiğine dair net bir bulguya rastlanmadı.

yeni-proje-8.jpg
Savunma Bakanı Grant Shapps

Savunma Bakanı Grant Shapps'ın bugün milletvekillerine açıklayacağı çok noktadan oluşan planın, hedef alınan personele destek sağlama ve güvenliği artırmaya odaklanacağı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN