Alberto Giuliani, A Milli Erkek Voleybol Takımı'na veda etti

Alberto Giuliani, A Milli Erkek Voleybol Takımı'na veda etti

Türkiye Voleybol Federasyonu, A Milli Erkek Voleybol Takımı'nda 11 ay önce göreve gelen İtalyan başantrenör Alberto Giuliani ile yollarının ayrıldığını duyurdu.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Erkek Voleybol Takımı'nda İtalyan başantrenör Alberto Giuliani ile yollarının ayrıldığını duyurdu.

Başkan Üstündağ, TRT Spor'a yaptığı açıklamada, Giuliani ile 1 yıllık sözleşmeleri olduğunu belirterek, "İkinci yıl opsiyonu federasyonumuzun yetkisindeydi. Bir yılla ilgili bazı plan ve programlarımız çerçevesinde Alberto ile yollarımızı ayırdık, hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Milli takım için Ziraat Bankkart Başantrenörü Mustafa Kavaz'ın isminin geçtiği yönündeki soru üzerine Mehmet Akif Üstündağ, "Kesinlikle hayır, herkesin de ismi geçebilir. O da evladımız, ne bir kelime görüştük ne bir kelime konuştuk. Sadece opsiyon süremizin geldiği günü geçirmemek için bunu yaptık. İlk etapta önümüzdeki hafta yönetim kurulu toplantısında gerekli isim ve isimleri istişare edeceğiz. Şahıslar üzerinde konuşmak istemiyorum. Samimi şeffaf bir yapımız var, bir tek isim gündemimizde hala görüşülmedi." ifadelerini kullandı.

YAKLAŞIK 11 AY SÜRDÜ

A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın başantrenörlüğüne 2 Şubat'ta getirilen Giuliani'nin ilk katıldığı organizasyon CEV Avrupa Altın Ligi oldu.

Çıktığı 6 maçta 5 galibiyet alarak A Grubu'nu lider tamamlayan "Filenin Efeleri", Hırvatistan'ın ev sahipliğinde Zadar şehrinde gerçekleştirilen Dörtlü Final'de mücadele etme hakkı elde etti. Yarı finalde Çekya'yı 3-2 yenerek finale yükselen milli takım, burada da Ukrayna'yı 3-2 yenerek şampiyon oldu. İtalyan başantrenör Giuliani, böylece milli takımda çıktığı ilk organizasyonda şampiyon olma başarısı gösterdi.

A Milli Erkek Voleybol Takımı, daha sonra FIVB Challenger Kupası finalinde Katar'ı 3-2 yenerek 2024 Voleybol Milletler Ligi'ne ilk kez katılma hakkı kazandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN