Dedesinin yönlendirmesiyle başladı: 6 yaşındaki Ayza karatede Türkiye şampiyonu

Dedesinin yönlendirmesiyle başladı: 6 yaşındaki Ayza karatede Türkiye şampiyonu

Tekirdağ'da bir yıl önce dedesinin yönlendirmesiyle karateye başlayan 6 yaşındaki Ayza Akgün Türkiye şampiyonu oldu. Bir yılda karatede önemli başarıya imza atan minik Ayza milli takımda yer alarak ülkesine uluslararası şampiyonalarda da madalya kazandırmak istiyor.

Tekirdağ'da 5 yaşında dedesinin tavsiyesi üzerine Çorlu Karate Spor Kulübünde antrenörü Bülent Bozoğlu ile çalışmaya başlayan Ayza Akgün, o günden beri başarıdan başarıya koşuyor. Karatede kısa sürede kendini geliştirerek yarışmalara katılan minik sporcu, Tekirdağ'da düzenlenen müsabakalarda ve Edirne'de gerçekleştirilen uluslararası şampiyonada 3 altın madalya kazandı.

9174539.jpg

6 YAŞINDA TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

6 yaşındaki Ayza, geçtiğimiz ay Gaziantep'te Türkiye Minikler Karate Şampiyonası'nda minik kızlar kata dalında altın madalya elde etti. Küçük yaşına rağmen karatede bir yılda önemli bir yol kateden Ayza, milli takımda yer alarak ülkesine uluslararası şampiyonalarda da madalya kazandırmak istiyor.

9174536.jpg

'MADALYA KAZANINCA ÇOK MUTLU OLDUM'

Karateye başladığında çok heyecanlandığını söyleyen Ayza, "Bir zaman sonra karateye alıştım. Burada yeni arkadaşlar edindim ve karatede ilerlemeye başladım. Daha sonra yarışmalara katılmaya başladım. Madalyalar kazandım. Maçlarda biraz zorlanmıştım ama madalya almak çok iyiydi. Türkiye Şampiyonası çok güzeldi. Madalya kazanınca çok mutlu oldum. Balkan Şampiyonası'nda da yarışarak madalya almak istiyorum." dedi.

9174538.jpg

'BALKAN ŞAMPİYONASI İÇİN MADALYA SÖZÜ VEREBİLİRİZ'

Ayza'nın bir yılda çok çabuk gelişim gösterdiğini belirten antrenör Bülent Bozoğlu, "Başladığında yetenekli olduğunu fark ettim. Bunu da Türkiye şampiyonu olarak bize gösterdi. Bizi gururlandırdı. Daha önce katıldığı 3-4 yarışta aldığı madalyalarla bize umut veriyordu.

9174537.jpg

Üzerine düşerek, çalışarak kalitesini ortaya koydu. Çok güzel bir şey başardı. İleride ilk olarak hedefimiz Balkan şampiyonluğu. Balkan Şampiyonası'na hazırlanacağı ve madalya sözü verebiliriz çünkü çok kabiliyetli, çok disiplinli bir çocuk. O yüzden o başarıyı bekliyoruz." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN