O dijital platform üyelerine kötü haber: Kısıtlama başlıyor! Yeni uygulama dalga dalga yayılıyor

O dijital platform üyelerine kötü haber: Kısıtlama başlıyor! Yeni uygulama dalga dalga yayılıyor

Dünya genelinde milyonlarca abonesi bulunan bir dijital dizi-film platformu, şifre paylaşımını önümüzdeki aylarda engellemeye başlayacak. İşte detaylar...

Disney CEO'su Bob Iger, şirketin 2024 Haziran ayında şifre paylaşımına yönelik ilk gerçek girişimini başlatmayı planladığını söyledi.

Netflix'in şifre paylaşımı engellemesini başarıyla uygulamasının ardından Disney+ ve Hulu da yakında aynı uygulamaya geçecek. Aslında Disney, şifre paylaşımını engelleme planlarını birçok kez dile getirmişti, ancak şimdi şirketin CEO'su Bob Iger değişikliklerin bu yaz yapılacağını doğruladı.

DİSNEY PLUS ŞİFRE PAYLAŞIMI NE ZAMAN YASAKLANACAK?

Webrazzi'de yer alan habere göre, Bob Iger CNBC'ye verdiği röportajda, şirketin haziran ayında şifre paylaşımına yönelik ilk gerçek girişimini başlatmayı planladığını söyledi. Bob Iger, uygulamanın 2024 Eylül ayında tüm abonelere yayılmadan önce sadece birkaç pazarda ve birkaç ülkede başlayacağını söylüyor.

Disney'in şifre paylaşımı karşıtı kuralları ilk olarak 25 Ocak 2024'te yeni aboneler için yürürlüğe girmiş ve 14 Mart 2024'te mevcut üyelere sunulmuştu. Netflix ise 2023 yılında şifre paylaşımını engelleyen ilk yayın hizmeti oldu ve kullanıcılardan evleri dışında fazladan bir izleyici eklemek için ayda fazladan 7,99 dolar ücret almaya başladı.

DİSNEY PLUS ŞİFRE PAYLAŞIMI YASAKLANACAK MI?

Bob Iger, söz konusu röportajda, Disney'in hedefinin sonunda çift haneli kar marjlarına sahip olmak olduğunu ve yayın akışının bunda büyük bir rol oynayacağını söyledi. Bu noktada hiç şüphesiz, kilit faktörlerden biri de şifre paylaşımını kesin olarak engellemek olacak.

Bob Iger, "Hulu'yu almayan Disney abonelerinin, Shogun da dahil olmak üzere Hulu'da yer alan daha fazla programı izlemeye başlaması bizi çok mutlu ediyor. Etkileşimi arttırmak zorundayız. Abone kaybını azaltmak, daha fazla bağlılık yaratmak için teknolojik araçlara ihtiyacımız var" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN