Görsel algı ve analiz yeteneklerinize güveniyor musunuz? Cevabınız ‘Evet’ ise bu test için sadece 7 saniyeniz var

Görsel algı ve analiz yeteneklerinize güveniyor musunuz? Cevabınız ‘Evet’ ise bu test için sadece 7 saniyeniz var

Eğer görsel algı ve analiz yeteneklerinize güveniyorsanız, bu test sizi hiç zorlamayacak. Resimdeki mantık hatasını bulmak için size sadece 7 saniye veriyoruz. Hazırsanız başlayalım…

Görsel zeka testleri, kişilerin görsel algılarını, dikkatlerini ve sorun çözme yeteneklerini ölçmeyi amaç edinen bir araçtır. Söz konusu testler genelde resimler, desenler ya da şekiller içererek, katılımcıların bu görsel unsurları analiz etmesini sağlar.

DİKKATLİ OLANLAR 7 SANİYEDE HEMEN FARK EDİYOR

Mantık hatalarıysa genelde resimdeki desenler ya da şekillerin uyumsuzluğu ve tutarsızlığıyla ortaya çıkar. Mantık hatalarını belirlemek, teste katılan kişinin görsel algı ve analiz yeteneklerini kullanmasını sağlar. Sizler için hazırladığımız bu resimde de bir mantık hatası bulunuyor. Bakalım, siz bu görseli incelediğinizde 7 saniyelik bir sürede mantık hatasını görebilecek misiniz?

gorsel-algi-ve-analiz-1.jpg

Öyle ki bu resimdeki mantık hatasını yalnızca çok dikkatli olan kişiler ilk bakışta görebiliyor. Eğer hala resimdeki mantık hatasını bulamadıysanız cevabı sizler için aşağıya bırakıyoruz:

gorsel-algi-ve-analiz-2.jpg

Resimdeki mantık hatası kadının okuduğu dergide gizli. Resme dikkatle baktığınızda kadının dergiyi ters tuttuğunu göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN