Ulaşım kartlarına yeni düzen! O kişiler artık ek ödeme yapacak!

Ulaşım kartlarına yeni düzen! O kişiler artık ek ödeme yapacak!

Ulaşım kartı kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Yeni düzenleme ile birlikte belirlenen kişiler artık ulaşımda ek ödeme yapacak. İşte tüm detaylar…

2024 yılı ile birlikte başlayan tartışmalar yeni düzenleme ile birlikte sona eriyor. Birçok şehirde toplu ulaşım kartları için yeni bir düzenleme başlarken yeni uygulama ile birlikte belirli Özel halk otobüslerinde bazı kişilere verilen sınırsız biniş hakkı kaldırılıyor. Bu kişilerin topluluk ulaşım kartlarına sınırlandırılma getirildi.

ULAŞIM KARTLARINA SINIRLAMA GELDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında önemli bir değişiklik yaptı. Düzenleme doğrultusunda toplu ulaşım araçlarında sınırsız biniş hakkı sona eriyor. Ücretsiz seyahat eden 65 yaş ve üzeri vatandaşlar indirimli bilet kullanırken 60 yaş ve üzeri vatandaşların da ulaşıma biniş hakkı 4 ile sınırlandırıldı. Onun yanı sıra öğretmenler de sınırlama içerisinde yer alan grupta bulunuyor. Öğretmenlerin ücretsiz biniş hakkında 4 ile sınırlandırılırken ulaşım kart sahipleri geriye kalan seyahatlerinde tam ücret ödemek zorunda kalacak.

kocaeli-ulasim-1.jpg

700 MİLYON TL'LİK DESTEK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükak'ın açıklamaları doğrultusunda Özel Halk Otobüsü sahiplerine yapılan aylık destek ödemelerinde de artışa gidildiği belirtildi. Ücretsiz ve indirimli seyahat hakkından yararlanan minibüsçülere sağlanan yıllık destek miktarının arttırılmasına karar verilirken toplamda 700 milyon TL'lik destek sağlanacağı duyuruldu.

Ulaşım Daire Başkanlığı, ihale sürecine çıkarılacak olan otobüslerle ilgili detaylı bilgiler paylaşırken, 108 özel halk otobüsünün P plakaya dönüştürüleceğini duyurdu. Gittiğimiz yıl içerisinde 465 aracın P plakaya dönüştürüldü belirtilirken 108 Hat sahibinin başvuru P plaka alamadığı vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN