Türkiye yanarken o ilimiz için afet uyarısı! Uzmanlar tarih vererek uyardı: Felakete hazır olun

Türkiye yanarken o ilimiz için afet uyarısı! Uzmanlar tarih vererek uyardı: Felakete hazır olun

Türkiye mevsimin hatta son yılların en sıcak günlerini yaşıyor. Ülke genelinde tüm şehirler sıcaktan kavrulurken ve bir damla yağışa hasret kalmışken bazı illerimiz içinse şiddetli yağışa bağlı afet uyarısı verildi. Peki bu yağış hangi ilimizi etkileyecek? Hangi tarihte etkili olacak? İşte ayrıntılar...

Türkiye uzun süredir sıcak hava dalgalarının etkisi altında. Termometrelerin 40 dereceyi gördüğü günler devam ederken yağış beklentisi de gittikçe artıyor. Ancak beklenen yağış haberi gelmiyordu.

Barajların doluluk oranı ve çiftçinin ekini için endişe yaratan yağışsızlık sorun olmaya devam ederken Türkiye'nin bir yöresi için yağış uyarısı yapıldı.

Yağışın afete neden olabileceği uyarısıyla birlikte tarih de verildi.

AFET YAŞANABİLİR!

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek Kars ve çevresi için tehlikeli yağışların gelebileceği uyarısında bulundu.

Ökten, yağışın 25 Temmuz günü beklendiğini belirterek geçmişte bu bölgede afet yaşandığını da hatırlattı.

Sosyal medya paylaşımında Kars ve çevresini uyaran Ökten, "16 günlük beklenen toplam yağış. Türkiye genelinde çok az yağış bekleniyor; fakat Amerika modeli ısrarla 25 Temmuz itibariyle Kars tarafına şiddetli yağışlar veriyor. Geçmişte afet olmuştu. Takipteyim. Tekrar bakacağız..." ifadelerine yer verdi.

İşte Kerem Ökten'in paylaşımı:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN