Turgut Özal'a sunulan devletin gizli belgesi bir hurdacıdan çıktı: PKK ile mücadele raporunu içeriyordu

Turgut Özal'a sunulan devletin gizli belgesi bir hurdacıdan çıktı: PKK ile mücadele raporunu içeriyordu

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a 1993 yılında yılında sunulan devletin gizli belgesinin akıbeti şaşkınlık yarattı. PKK ile mücadele raporunu içeren gizli belgenin, Özal'ın evinin satılmasıyla bir hurdacıya gittiği anlaşıldı.

Türkiye’nin eski Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal dönemine ait ‘gizli’ ibareli bir belge, beklenmedik bir şekilde bir sahafta ortaya çıktı. İddiaya göre eski Cumhurbaşkanı Özal'ın evinin satışı gerçekleştirilince evraklar bir hurdacıya gitti, bir sahaf da o belgeyi hurdacıdan aldı. Susurluk skandalını da kapsayan ve PKK ile mücadele stratejilerini içeren bu belgenin hikayesi, eski Cumhurbaşkanı’nın evinin satışı ile başladı.

BELGE 1993 YILINDA ÖZAL'A SUNULMUŞ

10 Haber’den Masum Gök’ün haberine göre, belge 1993 yılında Turgut Özal’a sunulmuş. İçerik olarak PKK’nın kuruluş yılları, eylemleri ve mücadele yöntemleri üzerine bilgiler barındırıyor. Belgenin sahafa nasıl geldiği ise oldukça ilginç bir dizi olayın sonucu.

AHMET ÖZAL: EVDE BÖYLE BELGELER OLDUĞUNU BİLMİYORDUM

Gök’ün belirttiğine göre, bu yılın başlarında İstanbul Balmumcu’da Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal’a ait bir ev satışa çıkarıldı. Ahmet Özal, evi sattıktan sonra içeride unutulan belgelerin varlığından habersiz olduğunu dile getirdi. “Evde böyle belgeler olduğunu bilmiyordum. Çok ilginçmiş,” dedi.

Evin satılmasıyla birlikte, içerisindeki bol miktarda kağıt ve kitap, kağıt hamuru yapılması için bir kağıt hurdacısıyla anlaşıldı. Ancak kağıt hurdacısı, kitaplar ve belgeler arasında yer alan bu önemli tarihi belgeyi fark etti ve bir sahafa verdi. Belgenin bulunduğu kitaplar ve diğer dokümanlar, Özal’ın İstanbul’daki evinde bir dönem ofis olarak kullanıldığı anlaşılan bir mekândan çıkarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN