Sinan Ateş’in eşinin iddianameye konulmayan savcılık ifadesi ortaya çıktı

Sinan Ateş’in eşinin iddianameye konulmayan savcılık ifadesi ortaya çıktı

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in savcılık ifadesi, mahkemenin kabul ettiği iddianamede yer almamıştı. 17 sayfalık ifadesinde, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve MHP’li Olcay Kılavuz’u cinayetle ilişkilendiren Ayşe Ateş, iddianamenin eksik olduğunu savundu.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili iddianameyi dün kabul etti. Ancak Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, iddianamenin eksik olduğunu ve kabul edilmemesi gerektiğini belirtmişti.

26 Nisan’da mahkemeye sunulan iddianamede kendi ifadelerine yer verilmediğini ve yalnızca üç satırla geçiştirildiğini söyleyen Ayşe Ateş’in savcılık ifadesi, iddianamenin kabul edilmesinin ardından kamuoyuna yansıdı.

17 SAYFALIK İFADE: YILDIRIM VE KILAVUZ İDDİALARI

T24 internet sitesinde Asuman Aranca'nın haberine göre, iddianamede sadece üç satırla yer bulan Ayşe Ateş’in savcılık ifadesi 17 sayfadan oluşuyor. İfadesinde Ayşe Ateş, MHP ve Ülkü Ocakları’na yakın Orhun Haber isimli internet sitesinde eşi hakkında çıkan olumsuz haberlerin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından organize edildiğini iddia ediyor. Ayrıca geçen dönem MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un da saldırının arkasındaki isimlerden biri olduğunu savunuyor.

ORGANİZE SUÇ İDDİALARI

Cinayetin organize bir suç olduğunu belirten Ayşe Ateş, ifadesinde, "Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın eski arkadaşı olan ve dosyada tutuklu bulunan avukat Serdar Öktem, genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Ayrıca tutuklu olan Tolgahan Demirbaş da olay tarihinde Ülkü Ocakları’nda birim başkanıydı. Bu iki şahsın olay öncesi ve sonrası bağlantıları detaylı olarak incelenmelidir," diyerek iddianamede kapsamlı bir araştırma talep etti.

İŞTE İFADEDEN SATIR BAŞLARI

Ayşe Ateş 17 sayfalık ifadesinde, eşi Sinan Ateş’in 2019-2020 yıllarında yılları arasında 15 ay boyunca Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptığını, öncesinde de 12 yıl boyunca MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın danışmanlığını yürüttüğünü belirterek, “Rahmetli eşimin Ülkü Ocakları Başkanlığı öncesinde kimse ile bir husumeti bulunmamaktaydı. Ancak Ülkü Ocakları Başkanlığı görevinden sonra sürekli olarak FETÖ mensubiyeti olduğu, Ülkü Ocaklarına ihanet ettiği gibi kendisini itibarsızlaştırmaya, yalnızlaştırmaya, çocukluk yıllarından beri mensubu olup kendisini adamış olduğu ülkücü camiadan dışlanması amaçlarına yönelik olarak söylentiler çıkarılıp haberler yapıldı” dedi. Daha sonra Ülkü Ocakları Başkanlığına yeni atama yapıldığını ve yönetimde bulunan kişiler tarafından açıkça ve aleni şekilde “FETO'cü, ihanet ateşi" gibi ithamlar içeren sosyal medya paylaşımları ve çeşitli haber sitelerinde haberler yapılmaya başlandığını kaydeden Ateş, paylaşımlara ilişkin görselleri de savcılığa sundu.

“HABERLERİ AHMET YİĞİT YILDIRIM YAPTIRIYORDU”

Ateş ifadesinin devamında özetle şunları söyledi:

“Rahmetli esim ile yapılan haberler üzerine aramızda yaptığımız konuşmada bana söylemiş olduğu Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın kontrolünde olan ve genel başkan yardımcısı olarak görev yapan Kadir Ensar Ejder isimli şahıs tarafından yönetilen Orhun Haber isimli internet haber sitesinde 04 Mart 2022 tarihinde "bir ihanet ateşi" başlıklı bir haber yapıldı. Yine bana eşimin söylediğine göre bu haber sitesinin eşim hakkında yapmış olduğu bu ve benzeri haberler gerçekte o dönemin Ülkü Ocaklar Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından yaptırılıyordu. Aynı haber bu internet haber sitesinin çeşitli sosyal medya hesaplarından da paylaşılmıştı. Eşim bu haber ve paylaşımlar üzerine Orhun Haber isimli internet sitesi yöneticileri ve bu haber sitesinin sosyal medya yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmuş ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Kovuşturmaya Yer Olmadığına karar verilmiştir. Savcılık tarafından yapılan soruşturmada suça konu paylaşımları yapan sitenin ve sosyal medya hesaplarının yöneticilerinin tespitine dair bir araştırma dahi yapılmadan meçhul şüpheli üzerinden takipsizlik karar verilmiştir. Eşim bu karara itiraz etmiş ancak itirazının da reddine karar verilmiştir. Eşim Orhun Haber isimli internet haber sitesinde “bir ihanet ateşi” haberi ve aynı sitenin sosyal medya hesaplarından bu haberin paylaşılan linklerine erişimin engellenmesi talebinde bulunmuş ancak bu da reddedilmiştir.

SİSTEMATİK OLARAK HEDEF GÖSTERİLDİ

Orhun Haber isimli internet haber sitesi tarafından yapılan haber sonrasında aynı haber sitesinin sosyal medya hesaplarından devam eden günlerde sürekli ve sistematik olarak rahmetli eşimi hedef gösterir şekilde asılsız ithamlar içeren paylaşımlar yapılmıştır. Bu paylaşımlar üzerine de Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının o dönem genel merkezi yönetiminde yer alan kişiler, çeşitli kademelerinde görev yapan kişiler, birçok ilin Ülkü Ocakları yönetiminde bulunan kişiler ve çok sayıda sahte sosyal medya hesabı üzerinden rahmetli eşime karşı çeşitli hakaretler ve tehditler içeren paylaşımlar yapıldı. Bu paylaşımları da sunuyorum. Gerçek kullanıcılar olduğu tespit edilen sosyal medya hesaplarından yapılan bu paylaşımlarla ilgili olarak rahmetli eşim tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurularında bulunulmuş olup, bu paylaşımların suç unsuru içerdiği açık ve net olmasına rağmen halen hiç birisi hakkında kamu davası açılmamıştır.

YILDIRIM VE KILAVUZ’A HASIMLIK GÜTMEDİ

Eşim Ülkü Ocaklar Genel Başkanlığı yapmış ve ömrünü Ülkücülük davasına adamış birisi olarak Ülkü Ocakları tüzel kişiliğine bir zarar vermek istememesi sebebi ile kendisine karşı yapılan bu itibar suikastlarına ve karalama çalışmalarına, bu çalışmaları yapan Ülkü Ocaklar Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a, yönetiminde yer alan kişilere ve MHP Mersin milletvekili ve eşimden önceki Ülkü ocakları genel başkanı Olcay Kılavuz’a karşı bir hasımlık gütmemiş, hukuk dışı hiçbir yola tevessül etmemiştir.

“ANKARA OCAK SİLAHLI 4 KİŞİ GÖNDERMİŞ”

10 Mart 2022 tarihinde Ankara Ülkü Ocakları’nın kullanımında bulunan 06 AT 2020 plakalı Volkswagen marka siyah araç ile eşimin kullandığı ofisin önüne dört kişinin geldiğini ve ofis binasının önünde beklediklerini eşim bana söylemişti. Bu konuda arkadaşı Ömer Çağrı Özdemir'e 10 Mart 2022 tarihinde Whatsapp uygulamasından ofis önünde bekleyen aracın resmini göndererek "Ankara Ocak, Silahlı 4 kişi göndermiş" seklinde mesaj göndermiş. Bu konuşmaya ilişkin ekran resmini de ifademin ekinde sunuyorum. Bu hususta Ömer Çağrı Özdemir'in de ifadesine başvurulmasını talep ediyorum.

“EŞİMİN MESAJLARI İNCELENSİN”

Rahmetli eşim ile Ömer Çağrı Özdemir arasında geçen 11 Mart 2022 tarihli Whatsapp mesajlaşmasında, eşim Ömer Çağrı Özdemir'e Selahattin Avaroğlu isimli şahıs tarafından başka birisine iletildiği anlaşılan mesajı göndermiş ve mesajda; "...Orhun Haber genel merkezin hesabi ve takip et diye telefon aldığım için etmeye başladım” şeklinde şahsın mesajının olduğu görülmektedir. Bu mesajdan ve eşimin bana anlattığından aktarmam gerekirse; Orhun Haber isimli haber sitesi Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından yönetilmektedir. Ülkü Ocakları mensupları da Ocak Genel Merkezi yöneticileri tarafından aranarak ve ocak mensuplarının yer aldığı WhatsApp gruplarından talimatlar yazılarak Orhun Haber isimli internet sitesinin sosyal medya hesaplarını takip etmeye ve rahmetli eşim aleyhinde paylaşımlar yapmaya zorlanmışlardır. Sunmuş olduğum paylaşım içeriklerindeki benzerliklere bakıldığında da eşim aleyhine yapılan paylaşımların bir merkez tarafından yönetildiği açık ve net bir şekilde ortadadır. Eşimin telefonu adli emanette ve incelemede olup WhatsApp uygulaması üzerinden kendisine gönderilen mesajlar incelendiğinde bu hususta kendine gönderilen mesajların olduğu görülecektir.

BAHÇELİ’DEN İDDİANAMEYE DESTEK: YARGILAMA BAŞLASIN

Mahkeme iddianameyi kabul etmeden saatler önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda iddianamenin kabul edilmesini beklediklerini söyledi. Bahçeli, "İddianame kabul edilmeli ve yargılama başlamalı. Ellerinde bilgi ve belge olanlar bunları mahkemeye sunsun," dedi. Bahçeli’nin açıklamasından kısa süre sonra iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

DERVİŞOĞLU: BU BİR UTANÇ BELGESİ

İYİ Parti yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Sinan Ateş cinayeti iddianamesinin kabul edilmesini sert bir dille eleştirerek, “Bu iddianame utanç belgesi olarak hukuk tarihine kara bir leke olarak geçecek. Ayşe Ateş’in ifadesine dahi yer verilmemesi, savcının yetkilerinin elinden alınması gerektiğini gösteriyor," dedi. Dervişoğlu, cinayette parmağı olan herkesin adalet önünde hesap vermesi için mücadele edeceklerini vurguladı.

AYŞE ATEŞ: HUKUKİ MÜCADELEMİ SİYASİ ÇIKARLARIN SOFRASINA MEZE ETTİRMEYECEĞİM

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İddianame adı verilen içi boş kağıt parçasının kabul edilmesini üzüntüyle öğrendim. Çocuklarım bana 'Babamızı polisler mi öldürdü?' diye soruyor. Onlara güven vermek istiyorum, ancak bugün devlete olan güvenimin zayıfladığını hissettim," dedi. Ateş, hukuki mücadelesinin siyasi çıkarların sofralarına meze edilmesine izin vermeyeceğini belirtti.

CİNAYETİN ARDINDAKİ CEVAPSIZ SORULAR

30 Aralık 2022’de Ankara’da öldürülen Sinan Ateş cinayetiyle ilgili hazırlanan 145 sayfalık iddianame, 16 aydan uzun sürede tamamlandı. Ancak iddianame, cinayetin neden işlendiğine dair bir gerekçe sunmuyor. Ülkü Ocakları üyelerinin cinayete nasıl dahil oldukları, "siyah Audi" marka aracın plakasının neden yer almadığı gibi detaylar belirsizliğini koruyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN