Şimdiye kadar herkes merak etti! Kara delik nasıl görünüyor! İşte kara deliğin en net fotoğrafı

Şimdiye kadar herkes merak etti! Kara delik nasıl görünüyor! İşte kara deliğin en net fotoğrafı

Uzay bilinmezliğini korurken herkesin en merak ettiği konu kara deliğin nasıl göründüğü oluyor. Şimdiye kadar kimse kara deliği bu kadar net görmedi. Herkesin Merak ettiği kara deliğin en net fotoğrafı paylaşıldı. İşte kara delikten o kareler…

Samanyolu galaksisinin merkezinde yer alan Sagittarius A* kara deliğinin en net fotoğrafı paylaşıldı. Uzayın derinliklerinde neler olduğu herkes tarafından merak edilirken bilim dünyasında yankı uyandıran bu görüntüler sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. İşte kara delikten o kareler…

KARA DELİKTEN FOTOĞRAF GELDİ

Samanyolu Galaksisi'nde yer alan Sagittarius A* Kara deliğinin net fotoğrafı paylaşıldı. Mayıs 2022 yılında ilk kez görseline ulaşılan Sagittarius A* Samanyolu'nun merkezinde bulunuyor. Astronomlar süper kütleli kara deliğin polarize ışıkta görüntülenen ilk görselini paylaştı.

Kara deliğin net fotoğrafı - Resim : 1

Görsel ile birlikte kara delik etrafında bulunan manyetik alanlarda görülürken Kara deliğin ilk görseli 2019 yılında EHT tarafından yayınlanmıştı. Kara delik dünyaya 55 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan M87 galaksisinin merkezinde yer almaktadır.

Elde edilen görsel ve güneşten 6,5 milyar kat daha ağır olan kara deliğin Samanyolu galaksisine 54,8 milyon ışık yılı uzaklıkta yer alan M87 Galaksisi’nde yer aldığı bilgisi de paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN