Sigara zammının ardından ortaya öyle bir iddia atıldı ki... BAT grubuna ait sigaraların satışı durduruldu mu? BAT yanıt verdi

Sigara zammının ardından ortaya öyle bir iddia atıldı ki... BAT grubuna ait sigaraların satışı durduruldu mu? BAT yanıt verdi

Sigara fiyatlarına gelen zamların ardından sigara fiyatları 60 TL seviyelerine çıktı. BAT grubunun satışları durdurduğu söylenmişti. BAT’tan açıklama geldi...

Türkiye'de sigara fiyatlarına gelen ardı ardına zamlardan sonra ülkenin önde gelen sigara üreticilerinden British American Tobacco (BAT) grubu, satış noktalarının kâr oranlarını düşürdü. Bu kararın ardından Türkiye genelinde binlerce noktada BAT grubu sigaraların satışı durduruldu. Ancak, BAT grubu iddiaları yalanladı.

Geçtiğimiz aylarda sigara fiyatlarına yapılan zamlarla ortalama sigara fiyatları 60 lira seviyelerine çıkmıştı. Sigara ve alkole yönelik vergilerin artırılması sonucu tüketicilerin zarar görmesiyle birlikte, BAT grubu satış temsilcilerine de darbe vurdu.

BAT SİGARALARININ SATIŞI DURDURULDU

Özgür Aybaş on X: "Türkiye genelinde tekel bayilerine firmalar sigarayı kısıtlı veriyor PM ve BAT grubu önlem alıyor gibi hatta görselde bir bayimiz standına selpak dizdi sigara satışı kısıtlandı firmalar ürün vermiyor

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, firma tarafından alınan kararla, tekel ya da marketlerde sigara satışından elde edilen kâr marjının azaltıldığını duyurdu. Bu karara tepki olarak Türkiye genelinde binlerce noktada BAT sigaralarının satışı durduruldu.

Sigara boykotu hızla etkisini gösterirken, birçok vatandaş tercih ettiği sigarayı market ve tekel bayilerde bulamadığından şikayet etti.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, konuyla ilgili BAT yetkilileriyle görüştüklerini ancak olumlu bir sonuç alamadıklarını belirtti.

BAT SİGARALARI HANGİLERİ?

BAT grubuna ait en popüler sigaralar arasında

  • Dunhill
  • Kent
  • Lucky Strike
  • Pall Mall
  • Vogue
  • Rothmans
  • Winfield
  • State Express 555
  • Kool
  • Viceroy markaları bulunuyor.

BAT AÇIKLAMA YAPTI

BAT tarafından yapılan açıklamada ise satışın sonlandırıldığı yönündeki iddiaların asılsız olduğu belirtildi. BAT tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“BAT Türkiye bünyesindeki tütün ürünlerin satışının sonlandırıldığı yönündeki haberler tamamen asılsızdır.

İlgili tüm ürünlerin satışı, BAT Türkiye’nin ülke genelindeki 130 binden fazla perakendecisinde sorunsuz şekilde devam etmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN