Sahte konkordato yöntemiyle 200 milyonluk vurgun

Sahte konkordato yöntemiyle 200 milyonluk vurgun

İstanbul'da, Mustafa A. liderliğindeki bir suç örgütü, kurdukları paravan şirketler aracılığıyla bankalardan büyük krediler çekip, çekle alışveriş yaparak sonrasında şirketleri iflas etmiş gibi gösterip borçlardan kurtuldu. Bu suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

İstanbul emniyet güçleri, yurt içi ve dışında paravan şirketler kurarak bankalardan yüklü miktarda kredi çekip, sahte konkordato ilanıyla 200 milyon TL'lik vurgun yapan bir dolandırıcılık şebekesine operasyon düzenledi. Operasyonda şebeke lideri Mustafa A. ile birlikte toplam 8 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen titiz bir soruşturma sonucu, Mustafa A. isimli şüphelinin Türkiye'de ve yurt dışında aynı isimde paravan şirketler kurduğu tespit edildi. Şüphelinin bu şirketler adına Türkiye'deki çeşitli bankalardan kredi çektiği, piyasadan çek karşılığı mal aldığı ve sonrasında sahte konkordato ilanı ile borçlardan kurtulmaya çalıştığı belirlendi.

Mustafa A.'nın, bağımsız denetçi Cem T. tarafından sağlanan sahte raporlarla konkordato ilan ettiği, ardından haksız kazancını muvazaalı gayrimenkul devirleri ve sahte muhasebe kayıtlarıyla yurt dışında kurduğu şirketlere aktardığı ortaya çıktı. Şüphelinin ayrıca, dolandırıcılıktan elde ettiği paraları şebeke üyeleri adına gayrimenkul almak için kullandığı ve bu gayrimenkulleri piyasa değerinin altında fiyatlarla gösterdiği tespit edildi.

İstanbul ve Tekirdağ'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda Mustafa A., bağımsız denetçi Cem T. ve biri emekli asker olmak üzere toplam 7 çete üyesi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 2 adet ateşli silah, 137 adet fişek, çeşitli dokümanlar, dijital materyaller ve usulsüz konkordatoya dair belgeler bulundu.

Gözaltına alınan şüphelilerden 2'si serbest bırakılırken, şebeke lideri Mustafa A. adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Diğer 6 şüpheli savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN