Gelecek Partisi'den İdlib çıkışı: Rusya'dan aldığımız tek karşılık ihanet

Gelecek Partisi'den İdlib çıkışı: Rusya'dan aldığımız tek karşılık ihanet

Gelecek Partisi Genelbaşkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Selim Temurci haftalık basın toplantısında İdlib krizi ve Gezi davasıyla ilgili konuştu. Temurci "İdlib yanı başımızda. Tek bir şehit haberini daha bu millet duymak istemiyor. Aklı selimle, hangi uluslararası kurumla, hangi devletle görüşerek barışı sağlayacaksak Türkiye'nin bunu yapması lazım" dedi.

Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, haftalık basın toplantısında gündemdeki konularla ilgili çaıklamalar yaptı. İdlib'deki tansiyona dikkat çeken Temurci, AB'nin Rusya'yı yeniden Cenevre masasına oturtmak için devreye girmesi gerektiğini söyledi. 

Temurcu'nin öne çıkan açıklamaları şöye: 

İDLİB KRİZİ

"Türk askeri, Suriyelilerin yaşam hakkını korumak için Suriye'dedir. Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruduğunu dünyaya söyleyerek yol yürümelidir Türkiye."

"Rusya'yı tekrar Cenevre'ye getirebilmek adına Avrupa Birliği'ne çok büyük sorumluluk düşüyor. Cenevre'de mültecilerin geri dönüşünü de sağlayacak yeni bir çözüm yolu gerekiyor."

"İdlib yanı başımızda. Tek bir şehit haberini daha bu millet duymak istemiyor. Aklı selimle, hangi uluslararası kurumla, hangi devletle görüşerek barışı sağlayacaksak Türkiye'nin bunu yapması lazım."

LİBYA

"Birleşmiş Milletler halen neden Libya'da ateşkesi bozan Hafter'e karşı ikaz ve uyarılarla bu işi geçiştiriyor?"

"Avrupa Birliği, Akdeniz'de bir deniz gücü oluşturma kararı aldı. Peki bu kime karşı oluşturuluyor? Bu elbette Libya'ya yardım etmeye çalışan Türkiye'ye karşı oluşturuluyor."

"Demokrasi ve hukukun merkezi olduğunu söyleyen Avrupa ölümleri, İslam karşıtlığını ve ırkçılığı durduramadı. Almanya'nın ve uluslararası kuruluşların bu meseleleri ciddiye alıp adımlar atması lazım. Almanya'da hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz."

GEZİ DAVASI

"Bir çevre duyarlılığı ve masumiyet üzerinden başlayan Gezi olayları, ülkenin seçilmiş hükümetini devirmek için vandalizme başvuran aşırı sol örgütler tarafından istismar edildi. Bunu görmezsek adaletsizlik etmiş oluruz."

"İsteseniz de istemeseniz de bunu yapacağım demek demokrasilere uygun bir davranış değildir. Türkiye olarak bundan bir ders alalım ve bir karar alırken milletin fikrine başvurmayı kendimize rehber edinelim."

"Gezi davalılarının gözaltına alınması, bırakılması hukukun meselesi olmalıdır, siyasetçilerin değil."

"15 Temmuz'dan 3.5 yıl sonra sorgulanıp beraat ettiği bir davayı tekrar açarak Kavala'yı içeriden çıkartmadılar. Bu nasıl bir adalet anlayışıdır, nasıl bir hukuktur? Cumhurbaşkanı'nın 'manevra' açıklaması talihsiz bir açıklamadır."

"Rahip Brunson’u gördük, Deniz Yücel’i gördük, hiç içeriden çıkamayacak sanılan kişilerin bir anda çıkıp gitmek istedikleri ülkeye gittiklerini gördük."

FETÖ BORSASI

"Bu millet sizden adalet bekliyor. FETÖ borsaları nedir çıkın bunu açıklayın. Kavala davası bu hale nasıl geldi çıkın açıklayın."

"İktidarın sürdürülebilir olması adaletin tesisine bağlıdır. Adaletin geçerli olmadığı bir ülkede kanunlar ancak zulüm aracına dönüşür."

"Ülkeyi yönetenlere sesleniyoruz. Bırakın şu malum televizyonları seyretmeyi. Protokolsüz bir dolaşın halkın arasında. Bir sokağı görün, insanları görün. Bunu görürseniz belki bazı yanlışlardan geri dönersiniz."

"Hukukun, adaletin, güven ortamının olmadığı bir ülkede bırakın yabancı yatırımcıyı, bu ülkenin insanları yatırım yapabilir mi?"

"Adalette ve kalkınmada yaşadığımız problemler vatandaşımızın canını yanıyor. İşsiz kalan, iş yerini kapatan, geçim sıkıntısı çeken milyonlarca insan sizin yalan ekonominize inanmıyor. Sokağa inin ve bunları görün."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN