Ramazan Bayramı tatilinden dönüşte o ilden geçecekler dikkat: EDS rekor ceza kesmeye başlıyor!

Ramazan Bayramı tatilinden dönüşte o ilden geçecekler dikkat: EDS rekor ceza kesmeye başlıyor!

Uzun yola çıkacak vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Ramazan Bayramı tatil dönüşü çileye dönmesin. O illerden geçecek vatandaşlar rekor cezalarla karşı karşıya kalıyor. İşte tüm detaylar…

HİLAL NAS

Ramazan Bayramı tatili ile birlikte şehir dışına çıkan birçok kişi dönüş yolunda rekor cezalarla karşı karşıya kalabilir. Trafik kuralı ihlallerinin en aza indirilmesi amacıyla kurulan EDS sistemi 15 Nisan itibarıyla aktif hale gelecek. Tatil dönüşü yolu o şehirlere düşecek vatandaşların daha dikkatli olması için uyarılarda peş peşe. İşte tüm detaylar…

trafik.jpg

Kocaeli’de, trafik kurallarının ihlalini en aza indirgemek amacıyla kurulan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), 15 Nisan itibarıyla hız sınırı, kırmızı ışık ve park ihlalleri için ceza kesmeye başlayacak. Ramazan Bayramı tatilinden dönüş yolunda Kocaeli’den geçecek sürücüler, bu yeni uygulamaya dikkat etmeli.

EDS SİSTEMİNE GÖRE BELİRLENEN CEZA MİKTARLARI:

Hız sınırını %10 ile %30 arası aşan sürücüler için belirlenen ceza miktarı: 1.508,50 TL.

Hız sınırını %30 ile %50 arası aşanlar için ceza: 3.136 TL.

Hız sınırını %50 ve üzerinde aşan sürücülerin karşılaşacağı ceza ise tam 6.440 TL olarak belirlendi.

eds.jpg

SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ UYARILAR:

Kocaeli Şehir İçi Trafik Denetleme Birimi, sürücüleri hız limitlerine uymaları konusunda uyarıyor. Tatil dönüşü yoğun trafikte sabırsızlanmak yerine, kurallara uyarak hem kendi güvenliğinizi hem de diğer yolu paylaşanların güvenliğini sağlayın. Aksi takdirde, EDS sistemi tarafından tespit edilen ihlaller için ağır maddi yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen EDS sistemi, trafik güvenliğini artırmak ve trafik kurallarının ihlalini önlemek amacıyla kuruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN