Yeniden yargılanmasıyla gündemde, Osman Kavala'dan 'AİHM kararları uygulansın' çağrısı: Adalet herkes için gerekli

Yeniden yargılanmasıyla gündemde, Osman Kavala'dan 'AİHM kararları uygulansın' çağrısı: Adalet herkes için gerekli

Gezi Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet cezasına mahkum edilen ve son günlerde yeniden yargılanması gündemde olan iş insanı Osman Kavala'dan yazılı açıklama geldi. AİHM kararlarının uygulanması çağrısı yapan Kavala, adaletin herkes için gerekli olduğunu vurguladı.

17 kişinin yargılandığı Gezi Parkı davasında iş insanı Osman Kavala'nın 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs' iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmesine yönelik tartışmaları sürerken Kavala'dan açıklama geldi.

Kavala Gezi Davası'ndaki cezaların somut delil eksikliğine rağmen verildiğini hatırlattı. Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarının uygulanması çağrısı yapan Kavala, "Davaların yeniden görülmesi saygının gereğidir" dedi.

İş insanı Osman Kavala, "Adalet herkes için gereklidir" ifadelerini kullandı.

osman-kavala-002.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN