Meteoroloji uyarmıştı! O iki ilimizden giriş yaptı, etkisi daha da artacak: Kapı pencereleri sıkı sıkı kapatın

Meteoroloji uyarmıştı! O iki ilimizden giriş yaptı, etkisi daha da artacak: Kapı pencereleri sıkı sıkı kapatın

Meteoroloji tarafından o iki ilimiz için verilen uyarıların ardından Afrika tozu şehre giriş yaptı. Özellikle solunum rahatsızlığı olanlar uyarıldı. Etkisinin daha da artması bekleniyor. Kapı pencereleri sıkı sıkı kapatın...

Bugün itibariyle Burdur merkez ve Bucak ilçesinde, Afrika'dan gelen çöl tozlarının etkisi hissedilmeye başladı. Bu durum, görüş mesafesinde azalma ve kapalı bir hava ortamıyla kendini gösteriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre, çöl tozlarının etkisinin daha da artması bekleniyor. Ancak, uzmanlar astım ve üst solunum yolu rahatsızlığı olanların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Burdur ve Bucak’ta çöl tozu etkili oldu

ÇİFTÇİLERE ZARAR VERECEK Mİ?

Sabah saatlerinden itibaren Burdur ve Bucak'ta etkisini gösteren Afrika'dan gelen çöl tozları, bölgede görüş mesafesinin azalmasına neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı haritalara göre, çöl tozlarının etkisinin daha da artarak devam edeceği öngörülüyor. Bu durum, hava kalitesinin düşmesine ve solunum yolu rahatsızlıklarının riskinin artmasına neden olabilir.

Uzmanlar, astım ve üst solunum yolu sıkıntısı olan vatandaşların bu dönemde dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Hava kirliliğinin artmasıyla birlikte solunum yolu hastalıklarının riskinin de arttığına dikkat çekiyorlar. Ancak, çöl tozlarının çiftçiler için olumsuz bir etki oluşturmadığı, hatta tarım ürünlerine faydalı olabileceği belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN