Kurban Bayramı tarihi 2020 takvim | Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu?

Kurban Bayramı tarihi 2020 takvim | Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu?

Kurban Bayramı tarihi 2020 takviminde belirlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından daha önceden paylaşılan verilere göre Kurban Bayramı bu yıl Temmuz sonu, Ağustos ayının başına denk geliyor. Peki Kurban Bayramı tatili 9 gün olur mu? Tüm veriler karar.com’da…

 

Kurban ibadetlerini yerine getirmek isteyen Müslümanlar, bu günü iple çekiyor. Büyük sevap olan kurban kesip, ihtiyaç sahiplerine dağıtmanın dinde ayrı bir yeri bulunuyor. Peki Kurban Bayramı bu yıl ne zaman ve hangi güne denk geliyor? Kurban Bayramı tatili kaç gün? İşte detaylar…

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2020 yılına özel paylaşılan takvimde; Kurban Bayramı’nın 1. günü 31 Temmuz Cuma’ya denk geliyor. Arefe günü ise 30 Temmuz Perşembe. Bayramın 2’nci günü 1 Ağustos Cumartesi, 3’ncü günü 2 Ağustos Pazar ve 4’ncü ve son günü 3 Ağustos Pazar günü olarak idrak edilecek.

20-02/07/b6a3a44cb7fad200acf313b8ce937ddd.jpg

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı'nın birinci günü 31 Temmuz 2020, 4. ve son günü de 3 Ağustos 2020 tarihinde idrak edilecek. Bu hesapla resmiyette 4 gün boyunca tatil olacak. Arefe günü ise 30 Temmuz 2020 Perşembe günü idrak edilecek. Yarım gün olan arefenin tam gün yapılması ve 4 Ağustos 2020’nin salıya denk gelmesinden ötürü Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma günlerin de tatil yapılması durumunda, hafta sonlarıyla birlikte Kurban Bayramı tatili 11 gün yapılabilir. Ancak bunlar tamamıyla varsayımdır. Yetkililerden açıklama geldiği takdirde sayfamızda paylaşacağız…

Kurban Bayramı resmi tatil günleri ise henüz belli değil.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

İSLAMİ ŞARTLARA GÖRE KURBAN NASIL KESİLMELİDİR?

A-) Kesilecek hayvan acı çekmemeli ve hayvana eziyet olabilecek davranışlarda bulunulmamalıdır.

B-) Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır.

C-) Yaşlarını doldurmamış, kesimine uygun olmayan hayvanlar kesilmemelidir.

Ç-) Hayvanın ayakları ve yüzü kıbleye gelecek şekilde sola yatırılmalıdır.

D-) Kıbleye karşı durularak tekbir ve tehlil getirilmelidir.

E-) Tekbir ve tehlil'in ardından Bismillahi Allahu Ekber denilerek hayvanın boğazına keskin bıçak vurulmalı ve herhangi bir şekilde eziyet etmeden hayvan kesilmelidir.

F-) Hayvan tamamen ölmeden kafa veya ayaklarını koparmak, derisini yüzmeye kalkmak ya da hayvana eziyet etmek mekruhtur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN