Kabine toplanıyor: Masada çözüm bekleyen konular...

Kabine toplanıyor: Masada çözüm bekleyen konular...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Beştepe'deki kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda, ekonomideki son durumun yanı sıra öğretmen atamalarının ele alınması bekleniyor. Türkiye'nin, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davada müdahil olma kararına ilişkin süreç de değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısının gündeminde emekliler ve dar gelirliler için atılacak adımlar, Bütçe açığının kapatılmasında kritik önemdeki kamuda tasarrufu gibi konular olacak.

Öte yandan terörle mücadele, İsrail-Filistin savaşını durdurmak için atılabilecek adımlar, İsrail’le ihracatın kesilmesinin ekonomiye etkileri gibi başlıkların da Kabine’de konuşulması bekleniyor. Öte yandan, atama bekleyen binlerce öğretmenin de müjdeli haberi kabine toplantısı sonrasında açıklanması beklentiler dahilinde.

ENFLASYONDA DÜŞÜŞÜ HIZLANDIRACAK ADIMLAR GÜNDEMDE

Kabinenin değişmez gündemi ekonomideki gelişmeler. Geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre nisanda aylık enflasyon yüzde 3,18, yıllık oran ise yüzde 69,80 oldu. Yılın ikinci yarısında beklenen enflasyon düşüşünün hızlandırılması için hükümetin alacağı tedbirler masada olacak. Emekli ve dar gelirlilerin alım gücünün artırılması için yılın 2’nci yarısı bir düzenleme ortaya konulup konulmayacağı da Kabine’de ele alınacak. Türkiye’nin kredi notunun B’den B+’ya yükseltilmesinin ardından dış yatırımcının Türkiye’ye güveninin artırılması için yapılabilecekler de mercek altına alınacak.

ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK MI?

Atama bekleyen öğretmenlerin de gözü kulağı Beştepe’de olacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kabine toplantısını işaret ederek, atanacak öğretmen sayısı ve branş dağılımının açıklanabileceğini kaydetmişti. Toplantıda bu meselenin de netleşmesi, müjdenin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilmesi bekleniyor.

GAZZE'DE ATEŞKES, EKONOMİ, ÖĞRETMEN ATAMALARI MASADA

Öğretmen atamaları, enflasyonla mücadele ve Gazze’de ateşkesin sağlanması için atılabilecek adımlar. Kabine iç ve dış politik gelişmeleri değerlendirmek üzere toplanıyor.

İSRAİL'E DÖNÜK ATILABİLECEK EK ADIMLAR GÖRÜŞÜLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek kabine toplantısında Gazze’deki son durum masaya yatırılacak. Ateşkesin sağlanması, 2 devletli çözüme giden yolun açılabilmesi için diplomatik anlamda atılabilecek adımlar değerlendirilecek. İsrail’e dönük alınan ithalat ve ihracatın durdurulması kararının ekonomiye etkisi ve İsrail’e dönük alınabilecek ek önlemler müzakere edilecek.

AİLENİN KORUNMASI VİZYON BELGESİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın ise 'Ailenin Korunması ve Güçlenmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı'na dair detayları Erdoğan'a sunması bekleniyor.

ÖZEL GÖRÜŞMESİNDEKİ TALEPLER DE MASADA

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Erdoğan-Özgür Özel görüşmesinde belediyelerin finansman ihtiyacı, emeklilerin durumu ve yaşlı hükümlülerin affedilmesi talepleri masaya gelmişti. Bu taleplere dair değerlendirmelerin de kabinede yapılması öngörülüyor.

KABİNEDE GÜNDEM TERÖRLE MÜCADELE

Öte yandan, yurt içinde ve yurt dışında gerçekleşen terörle mücadele operasyonlarında gelinen son durum da kabinede istişare edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN