Hep terörle anılıyordu, şimdi turistlerin gözdesi oldu! Alp Dağlarının bin katı güzellikte: Çadırını kapan manzarayı izliyor

Hep terörle anılıyordu, şimdi turistlerin gözdesi oldu! Alp Dağlarının bin katı güzellikte: Çadırını kapan manzarayı izliyor

Terörden arındırılıp güvenli bir yer haline getirilen o bölge artık terörle değil turizmi ile anılıyor. Görenler ziyaret etmek için resmen akın ediyor. Üstelik manzara ve kamp tutkunlarının bir numaralı adresi olma yolunda ilerliyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Terör probleminin yaşandığı bölgelerden biri olan ve Erzincan ile Tunceli’nin ortasında bulunan Munzur Dağları güvenli hale getirildiğinden bu yana insanların yeni gözdesi oldu. 330 rakımlı bu dağ resmen saklı bir cennete dönüştü. Daha önce insanların gitmeyi düşünmediği bu yer artık özellikle de doğayla bir arada olmak isteyenlerin bir numaralı tercihi haline döndü. Doyumsuz bir manzaraya şahitlik etmek isteyen rotasını Munzur Dağları’na çeviriyor.

yeni-proje-9-005.jpg

DOĞAL GÜZELLİKLERİ İLE BÜYÜLÜYOR

Doğa tutkunlarından manzara sevenlere kadar yüzlerce insanın yeni rotası haline gelen Munzur Dağları, doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor. Bir tarafından karlı zirvesi bir tarafında bahar mevsiminde açan rengarenk çiçekler ve bir tarafında da gürül gürül akan şelalesi ile adeta ziyaretçilere huzuru tattırıyor.

yeni-proje-10-005.jpg

Munzur Dağları’na ulaşmak isteyen vatandaşlar ilk olarak Erzincan’ın Tatlısu köyüne geliyor ve buradan belirli bir mesafeyi araçla çıkıyor. Sonuç olarak 330 rakımlı Munzur Dağları’nın keyfini sürüyorlar. Munzur Dağları’nın bir yüzü Erzincan’a bakarken bir yüzü ise Tunceli’yi görüyor.

yeni-proje-11-003.jpg

TUNCELİ VE ERZİNCAN’IN ORTAK GÜZELLİĞİ

Hem yerli hem yabancı turistlerin ziyaret ettiği bu dağ, yemyeşil manzarası ile görenleri büyülerken rengarenk çiçeklerle en güzel manzaralara tanıklık etmeyi sağlıyor.

yeni-proje-12.jpg

Kamp kurmayı sevenlerin de tercih ettiği Munzur Dağları, eteklerini resmen kamp kurmaları için ziyaretçilerine açıyor. Yörenin en büyük buzul gölü olarak bilinen Yeşil Göl ise kampçılara adeta bir şeyler fısıldıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN