Hasta sokak kedisi kendi kendine veterinere gitti: Kulağında kanamalı tümör tespit edildi

Hasta sokak kedisi kendi kendine veterinere gitti: Kulağında kanamalı tümör tespit edildi

Zonguldak'ta bir sokak kedisi veterinere gitti. Kedinin başını yan tutmasından dolayı bir anormallik olduğunu anlayan veteriner hekim kediyi muayene etti. Kulağında kanamalı tümör tespit edilen kedi tedavi altına alındı.

Yürekleri ısıtan haberin adresi Zonguldak. Özel bir veteriner kliniğinde görev yapan veteriner hekim Suat Olucak, hayvansever Seda Mercan ile kliniğin girişinde sohbet ederken yanlarına bir sokak kedisi geldi. Kediyi içeri alan Olucak, onu sevip mama verdi.

9188777.jpg

KULAĞINDA KANAMALI TÜMÖR TESPİT EDİLDİ

Kedinin mamaya yöneldiği esnada başını yan tuttuğunu fark eden Olucak, anormal bir durum olduğunu anladı. Muayene edilen kedinin kulağında kanamalı tümör olduğu ve sağlık durumunun ciddi olduğu fark edilince tedavi altına alındı.

9188780.jpg

'BİZDEN YARDIM İSTEYEN ARKADAŞIMIZI GERİ ÇEVİREMEDİK'

Kedinin tedavi olmak için kendilerine geldiğini ifade eden klinik hekimlerinden Fatih Yaman, "Kendisi, tedavisinin yapılacağı kliniği bulup, gelip, bizden yardım isteyen bizim de yardımı geri çevirmediğimiz bir arkadaşımız. Kulağında polip (tümör) sıkıntısı olan bir arkadaş. Polipin cerrahi yolla uzaklaştırılması gerekiyor. İlk amacımız tedaviye bununla başlamak. Eğer tedavimiz bununla beraber olumlu sonuç verirse ekstra başka bir operasyona gerek kalmadan sağlıklı şekilde hayatına devam eder." dedi.

9188779.jpg

'KENDİ AYAKLARIYLA GELDİ'

Operasyonda tümörün şiddetine göre iç kulak yolunun tamamen alınma ihtimali olduğunu söyleyen Yaman, "Çok tecrübe isteyen aynı zamanda zor, hasta için de zor olan bir operasyon. Yine aynı şekilde tedavisine kliniğimizde devam edilecek. Bizim misafirimiz olmayı seçti. Biz de misafirperverliğimizi ona göstermek istedik. Kendi ayaklarıyla geldi. Şu anda genel durumu iyi. En yakın zamanda sağlığına kavuşacak." şeklinde konuştu.

9188776.jpg

'HEKİMİMİZİN DİKKATİ SAYESİNDE TÜMÖR TEŞHİS EDİLDİ'

Kedinin hastalığın etkisiyle başını yan tuttuğuna söyleyen Yaman, veteriner hekim Suat Olucak’ın dikkati sayesinde hastalığın teşhis edildiğini belirtti.

kedi.jpg

Yaman, "Hasta sağ kulağı tarafına başını yatırarak aslında sağ kulağında sıkıntı olduğunu beden diliyle beraber aktarmaya çalışıyor. Hekimimiz Suat bey bu durumu fark ederek teşhisini koyuyor." dedi.

Kedinin operasyondan iki üç hafta sonra iyileşme süreci olacağını dile getiren Yaman, "Herhangi bir sıkıntı olmadan hastamızı sağlığına kavuşturmayı temenni ediyoruz." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN