Forbes dergisinden çarpıcı iddia: Türkiye S-400'leri aktif ediyor

Forbes dergisinden çarpıcı iddia: Türkiye S-400'leri aktif ediyor

ABD'nin yaptırım uyarılarına rağmen Rusya'dan S-400 füze sistemi satın alan Türkiye, bu füzeleri ilk kez operasyonel olarak konuşlandırmaya hazırlanıyor. Forbes'a göre, Türkiye S-400'leri yaz aylarında terör örgütü PKK'ya karşı başlatacağı operasyon öncesinde Irak sınırına yerleştirecek.

Forbes dergisinin analizine göre, Türkiye, Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemlerini Irak sınırında, terör örgütü PKK'ya karşı bir savunma hattı olarak konuşlandırmayı planlıyor. Türkiye Savunma Bakanı Yaşar Güler, bu sistemlerin başka bir ülkeye transfer edilmesinin söz konusu olmadığını, bunun yerine sınırdaki güvenlik tehditlerine karşı kullanılacağını belirtti.

Türkiye'nin bu stratejik adımı, ülkenin savunma stratejisinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Forbes haberinde, "Türkiye'nin S-400'leri ilk kez operasyonel olarak konuşlandırılacak. Rusya'dan alınan iki S-400 taburu ile 120'den fazla uzun menzilli füze, potansiyel çatışma bölgelerinde önemli bir rol oynayacak" ifadelerine yer verildi.

YUNANİSTAN S-300'LERİ GİRİT'E YERLEŞTİRMİŞTİ

Aynı analizde, Yunanistan'ın S-300 füzeleri üzerinde yapılan değerlendirmelere de yer verilirken, Atina'nın bu sistemleri Ukrayna'ya göndermeyi reddettiği ve Girit'te konuşlandırdığı belirtiliyor. Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in, AB hükümetlerinin baskısına rağmen, "Yunanistan Ukrayna'ya S-300 ya da Patriot göndermeyecek" şeklindeki demeci öne çıkarıldı.

Türkiye'nin bu hamlesinin, bölgesel ve uluslararası arenada çeşitli tepkilere neden olabileceğinin belirtildiği haberde, NATO içindeki müttefiklerle ilişkiler açısından yeni dinamikler oluşturabileceği öne sürüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN