Deniz sıcaklığı 25 dereceye kadar çıktı! İşte mayıs ayında denize girilecek rotalar... Herkes oralara akın edecek

Deniz sıcaklığı 25 dereceye kadar çıktı! İşte mayıs ayında denize girilecek rotalar... Herkes oralara akın edecek

Deniz suyu sıcaklığı 25 dereceye kadar çıktı! Türkiye'nin dört bir yanı yağışlı havaya teslim! Peki mayıs ayında hangi rotalarda denize girilir? Herkes oraya akın akın gidecek...

Tatil sezonunun yaklaşmasıyla birlikte Enuygun.com, mayıs ayında denize girmek isteyenler için Türkiye'nin en güzel rotalarını listeledi. Akdeniz ve Ege'nin muhteşem plajlarında keyifli bir tatil yapmak isteyenler için önerilen rotalar arasında Antalya, Muğla, İzmir ve Kuzey Kıbrıs bulunuyor.

MAYIS AYINDA DENİZE GİRİLEBİLECEK ROTALAR

Çeşme'de mutlaka yapmanız gereken 10 şey | ENUYGUN

Antalya'nın sevilen tatil beldeleri olan Kemer, Belek, Side ve Alanya'da mayıs ayında denize girmek mümkün. Aynı zamanda tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken bu bölgeler, erken yaz tatili için ideal destinasyonlar arasında yer alıyor. Phaselis Koyu ve antik kenti gibi turistik noktalarıyla da dikkat çeken Kemer, tatilciler için çekici bir seçenek sunuyor.

Muğla'nın popüler tatil merkezleri Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça ise mayıs ayının ikinci yarısında deniz suyu sıcaklığının yükselmesiyle ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Doğanın ve denizin tadını çıkarmak isteyenler için bu rotalar kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor.

İzmir'in gözde tatil beldeleri Çeşme, Alaçatı ve Ilıca ise mayıs ayının ikinci yarısında deniz mevsimine adım atmak isteyenler için ideal seçenekler arasında bulunuyor. Sörf ve dalış gibi su sporlarıyla ilgilenenler için de bu bölgeler oldukça uygun alternatifler sunuyor.

Kuzey Kıbrıs'ta ise deniz suyu sıcaklığının ortalama 21 derece olduğu ve mayıs ayında 25 dereceye kadar çıktığı belirtiliyor. Glapsides Plajı, Alagadi Plajı, Denizkızı Plajı ve Karpaz Altunkum Plajı gibi plajlar, erken yaz tatili için Kuzey Kıbrıs'ı cazip kılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN