Çoğu kişi bu parayı bilmediği için alamıyor! Evden bile çıkmadan E-Devlet'ten kontrol edin, birikmiş olabilir

Çoğu kişi bu parayı bilmediği için alamıyor! Evden bile çıkmadan E-Devlet'ten kontrol edin, birikmiş olabilir

E-devlet ile alakalı birçok kişinin bilmediği yeni bir gelişme gündeme bomba gibi düştü. Çoğu vatandaşın bu paradan haberi bile yok. Siz de hemen e-devlet üzerinden kontrollerinizi sağlayın. İşte konuya ilişkin detaylar…

Milyonlarca vatandaşın kullandığı E-devlet sistemi birçok konuda hem kolaylık sağlıyor hem de vatandaşların resmi işlemlerini takip etmesine yardımcı oluyor. Lakin birçok kişi e-devlet üzerinde birikmiş parası olduğunun farkında değil. Dolayısıyla bir an önce e-devlet sistemine giriş yaparak para almaya hakkınız olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

yeni-proje-17-001.jpg

BİRİKMİŞ PARANIZ OLABİLİR

Devlet tarafından vatandaşlara sağlanan birçok destek programı bulunuyor. Evde bakım ihtiyacı olanlar, yaşlılık aylığı hakkı olanlar, engelliler ya da yoksullar için yapılan ödemeler önemli destekler arasında bulunuyor. Bul yardımlara başvuru yapan vatandaşlar süreci e-devlet üzerinden takip edebiliyor.

Bu kapsamda yapılan yardımlar arasında bulunan evde bakım gibi ödemeler genellikle ayın belirli günlerinde kişilerin hesaplarına yatırılıyor. Lakin Mayıs ayındaki ödemelere ilişkin resmi bir açıklama yapılmadığından dolayı vatandaşlar ödeme tarihi hakkında bir bilgiye sahip değil.

yeni-proje-18.jpg

Ödeme almaya hak kazanan kişiler ödemelerini telefonla ya da banka aracılığıyla gerçekleştirebiliyor. Bunların yanı sıra e-devlet üzerinden sorgulama yaparak birikmiş paralarının olup olmadığını da öğrenebiliyorlar. Eğer birikmiş paraları varsa bu parayı çekme hakkına sahipler.

Vatandaşlar, "BAKIYE" yazıp 4747'ye SMS göndererek "Bakıcı Ödeneği" sorgulamasını yapabilirler. Bu yöntemle ödeme tarihini ve tutarını kolayca öğrenebilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN