Canını seven dışarı çıkmasın! İstanbul, İzmir, Muğla için acil uyarı: Çatılar uçtu, araçlar yoldan çıktı

Canını seven dışarı çıkmasın! İstanbul, İzmir, Muğla için acil uyarı: Çatılar uçtu, araçlar yoldan çıktı

Canını seven dışarıya çıkmaz! İstanbul, İzmir, Muğla için acil uyarı verildi! Çatılar uçtu, araçlar yoldan çıktı! Ülkenin batısın adeta fırtınaya teslim oldu...

Bugün, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı uyarılar doğrultusunda Türkiye genelinde önemli meteorolojik olaylar yaşanıyor. İstanbul, Ankara, İzmir dahil olmak üzere 45 kente sarı kodlu uyarı verilirken, beklenen kuvvetli yağışlar ve fırtınalar hayatı olumsuz etkiliyor.

İSTANBUL'DA KUVVETLİ RÜZGAR AĞAÇLARI YERİNDEN SÖKTÜ

İstanbul'da, gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak yağışlar, özellikle şehrin yüksek kesimlerinde etkili oldu. Bu yağışlarla birlikte kuvvetli rüzgarlar da sahil şeridindeki ağaçlara zarar verdi ve yol koşullarını zorlaştırdı.

Maltepe ilçesinde yaşanan bir olayda, yağış ve rüzgar nedeniyle boş arazide bulunan bir dut ağacı, park halindeki bir otomobil ile servis minibüsünün üzerine devrildi. Bu olay sonucunda, sokak trafiğe kapanırken, itfaiye ve polis ekipleri müdahale etti. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.

MUĞLA'DA ÇATILAR UÇTU, İZMİR'DE HORTUM OLUŞTU

hortum.png

Muğla ise, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün şiddetli yağış ve fırtına uyarısının ardından büyük bir felakete tanıklık etti. Menteşe ilçesinde birçok ağaç devrilirken, kayganlaşan yollar nedeniyle birçok araç kaza yaptı. Ayrıca, bölgede çatıların uçtuğu ve evlerin bahçelerinin dolu yağışıyla beyaza büründüğü bildirildi.

İzmir'in Foça ilçesi açıklarında ise bir hortum oluştuğu gözlemlendi. Bu hortumun, cep telefonuyla kaydedilen görüntüleri ise sosyal medyada paylaşıldı. Özellikle bölgedeki deniz trafiğinin etkilendiği belirtilirken, hortumun kara üzerinde bir hasara neden olmadığı bildirildi.

45 KENT İÇİN SARI KODLU ALARM VERİLDİ

firtina-1-001.png

MGM tarafından yayınlanan uyarılar kapsamında, 45 kente "sarı" kodlu alarm verildi. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli gibi önemli şehirlerin yanı sıra birçok ilde vatandaşlar uyarılar doğrultusunda tedbirlerini almakta. Özellikle şiddetli yağışlar ve fırtınalar nedeniyle olası can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi için yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaya çağırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN