Büyükbaş hayvan sahipleri 40 bin TL maaşla çoban bulamıyor! Bakın çareyi nasıl buldular...

Büyükbaş hayvan sahipleri 40 bin TL maaşla çoban bulamıyor! Bakın çareyi nasıl buldular...

Büyükbaş hayvan sahibi köyüler, 40 bin TL maaşla dahi çoban bulamıyor! Şimdilerde ise bu sıkıntıya farklı bir çözüm buldular! Köylüler, çoban olmayınca çareyi bakın nasıl buldular...

Erzincan ve Tercan'a bağlı köylerde, geleneksel çobanlık mesleği yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Son yıllarda, çoban bulmak neredeyse imkansız hale geldiği için, hayvan sahipleri çareyi nöbet tutmakta buluyorlar. Dolgun maaş tekliflerine rağmen, çobanlık mesleği artık cazip gelmiyor.

40 BİN TL MAAŞA ÇOBAN BULAMADILAR

Şinasi Ceylan, çobanlık sırasının geldiğini ve köy halkının bu görevi üstlendiğini belirtiyor. "Sığır güdüyoruz, çoban bulunmuyor. Sırası gelen yaylıma çıkıyor. 2 ineği olan 1 gün, 4 ineği olan 2 gün yayıyor. Toplam 200 tane ineğimiz var. Çoban bulamadığımız için köylüler olarak sıraya dizdik. 40 bin TL maaş ödeyelim dedik çoban bulamadık." diyor.

Asım Genç ise, 2010'dan bu yana çoban bulamadıklarını dile getiriyor. "2010 yılından bu yana çoban bulamıyoruz. Köyün malı sırayla yayılıyor. Bunları hiç kimse yapmıyor. Eskiden çobanlık veya bekçilik için yalvarıyorlardı. Şimdi ise yapmak istemiyorlar. Çok yüksekte paralar veriliyor. Bu hayvanları 1 buçuk teneke buğdaya yayıyorlardı. Şimdi ise kimse yüzüne bakmıyor" diyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN