Bu ot yılda sadece 2 kez bulunuyor! Tam bir şifa deposu! Bulduğunuz yerde poşetlerinizi doldurun: Kilosu 40 TL

Bu ot yılda sadece 2 kez bulunuyor! Tam bir şifa deposu! Bulduğunuz yerde poşetlerinizi doldurun: Kilosu 40 TL

Ülkemizin dağlarında yetişen bu ot yılda sadece iki kez bulunuyor! Kilosu sadece 40 TL! Yılda sadece iki kez bulunan ot tezgahlarda yerini aldı. Tam bir şifa deposu! Bulduğunuz yerde poşetlerinizi doldurun...

Elazığ'da baharın gelmesiyle birlikte dağların yüksek kesimlerinde yetişen ve sağlık açısından önemli bir kaynak olarak kabul edilen 'çiriş otu', tezgahlardaki yerini aldı.

ott.jpg

Uzun süren kış mevsiminin ardından dağlarda kendiliğinden yetişen çiriş otu, Elazığlı köylüler tarafından toplanmaya başlandı. Şifa kaynağı olarak bilinen bu ot, kent merkezindeki manav ve seyyar satıcılar aracılığıyla satışa sunuldu. Çiriş otunun, yemeklerde kullanılmasının yanı sıra şeker, tansiyon ve kanser gibi hastalıklara iyi geldiği biliniyor.

'BU OTU YILDA SADECE 2 AY BULABİLİYORUZ'

resim-2024-04-23-133616663.png

Çiriş otu satıcısı Fuat Nazik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Şeker hastası olanlar, bağırsak hastası olanlar Allah tarafından dağda yetişen çiriş otunda şifa buluyorlar. Bunu aynı ıspanak gibi doğruyorsun ondan sonra sıkıp tereyağına yumurtalı, çökelekli yiyorsunuz. Büyük bir şifadır. Bunun kilosu 40 liradır. Bu otu yılda sadece 2 ay bulabiliyoruz onun dışında bulamıyoruz. Vatandaşlarımızın talepleri oldukça fazla yurtdışından yurtiçinden gelip bu otu alıp gidiyorlar. Elazığ’ın dışında nadir illerde bulabilirsiniz”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN