Aylık 41 Bin TL maaşı var! Kadınlar için kursu açıldı: Erkeklerin o mesleği kadınların işi oluyor

Aylık 41 Bin TL maaşı var! Kadınlar için kursu açıldı: Erkeklerin o mesleği kadınların işi oluyor

Ayda 41.000 maaş ile çalışmayı kim istemez ki. Erkekler tarafından yapılan o meslek artık kadınların da mesleği olacak. Meslek ayrımı kavramı ortadan kaldırılıyor. Kadınlar hem yüksek maaşlı çalışabilecek hem de aile bütçesine katkı sağlayacak. İşte tüm detaylar…

Kadınlara sağlanan istihdam alanları her geçen gün artmaya devam ediyor. Kadıköy Belediyesi tarafından hizmete açılan kurslar dikkat çekerken Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu ve Gedik Eğitim Vakfı ile birlikte düzenlediği kadınlar için kaynakçılık meslek eğitim kursları için başvuru süreci devam ediyor. 20 - 31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek kurs ile birlikte kadınlarda meslek sahibi olacak. Uluslararası geçerliliğe sahip sertifika almaya hak kazanan kadınlar hem Türkiye'de hem de yurt dışında çalışma fırsatı bulacak. İşte tüm detaylar…

KADINLAR MESLEK SAHİBİ OLUYOR

Kadınların da çalışma hayatında aktif rol oynayabilmesi amacıyla sağlanan istihdam olanları dikkat çekiyor. Kadın istihdamının arttırılması amacıyla toplumsal cinsiyet eşitsizlikleri ortadan kaldırılırken kadınlara yönelik yapılan projelere de yenileri ekleniyor. Kadıköy Belediyesi, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu ve Gedik Eğitim Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen kaynakçı yetiştirme kursları geçtiğimiz yıl bir protokole imza attı. İlk kez düzenlenen kaynakçılık meslek kursları başarıyla tamamlanırken kursiyer kadınların birçoğunun kaynakçılık mesleğine adım attığı belirtildi.

EĞİTİMLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kadınlar için sağlığına istihdam alanları genişlerken kaynakçılık kursları için eğitimlerin 20-31 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı belirtildi. 2 kez yapılacak kurslar için kayıt süreci devam ederken Gedik Eğitim Vakfı'nın Pendik'te bulunan merkezinde gerçekleştirilen kurslara kayıt olmak isteyen kadınların 20 Mayıs tarihine kadar Kadıköy Belediyesi'nin Rasimpaşa Sosyal Hizmet merkezinde başvuruda bulunması gerektiği belirtildi.

kadin-kaynakci.jpg

CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ KALDIRILDI

Kadınların da erkeklerin görev alabildiği işlerde görev alabileceğini göstermek amacıyla yapılan çalışmalar dikkat çekiyor. Kaynakçılık meslek eğitim kurslarına ilgi her geçen gün artarken Kadıköy Belediyesi Rasimpaşa Sosyal Hizmet Merkezi’nden Sosyolog Ece Çizel Girişken ücretsiz verilen kaynakçılık kursuna İstanbul'un her ilçesinden ve her yaştan kadının başvuruda bulunabileceğini aktardı.

Girişken, “Toplumsal cinsiyet rolleri, toplumda mesleki ayrışmalara da neden oluyor. Bazı meslekler kadın, bazı meslekler erkek mesleği olarak algılanabiliyor. Bizler bunun doğru olmadığını savunuyoruz. Gerekli fırsatlar sunulduğunda herkesin her işi yapabileceğini söylüyoruz. Mesleklerin cinsiyeti yoktur, mesleklerin ustaları vardır. Bu projenin daha fazla kadına ulaşmasını bekliyoruz” sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN