Almanya, İspanya ve İtalya'dan 'vize' açıklaması

Almanya, İspanya ve İtalya'dan 'vize' açıklaması

Türkiye'de 2022 yılında başlayan ve bugün kangren haline gelen vize sorunu hala devam ediyor. Gündeme gelen "Türk vatandaşlarına vize başvurularının kapatıldığı" haberlerinin ardından Ankara'daki Almanya, İspanya ve İtalya Büyükelçiliklerinden yapılan açıklamada, Türk vatandaşlarına yönelik vize politikalarında değişiklik olmadığı ve vize başvuruları almaya devam ettikleri belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Türk vatandaşlarının vize başvuru işlemlerinin askıya alındığı iddialarına ilişkin Almanya, İspanya ve İtalya'nın Ankara'daki misyonlarından açıklama geldi.

Açıklamada, Türk vatandaşlarına yönelik vize politikalarında değişiklik olmadığı ve vize başvuruları almaya devam ettikleri belirtildi.

Ankara'daki Almanya Büyükelçiliği kaynakları, son haftalarda vize politikasında herhangi bir değişiklik yapılmadığını ve mart ayında başlatılan başvuru sisteminin hala aktif olduğunu ifade etti. Almanya'nın Ankara, İstanbul ve İzmir'deki temsilciliklerinin, yeni randevu uygulamasını sürdürdüğü ve vize başvurularını almaya devam ettiği vurgulandı.

Büyükelçiliğin X sosyal medya paylaşımında, bu sistemin tüm başvuru sahiplerine vize randevusu için kolayca kaydolma fırsatı sunduğu ifade edilerek çok fazla vize başvurusu olması nedeniyle dış temsilciliğe ve vize türüne bağlı olarak bekleme sürelerinin birkaç hafta ya da birkaç ay gibi farklılık gösterebildiği kaydedildi.

'YENİ RANDEVULAR YAKINDA AÇILACAK'

İspanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu kaynakları da Türk vatandaşları için vize hizmetlerinin askıya alınmadığını ve her gün vize verilmeye devam edildiğini belirtti. Mayıs ayı için randevuların dolu olduğu ancak yeni randevuların haziran için yakında açılacağı aktarıldı.

İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği kaynakları da mayıs ayında diplomatik temsilciliklerinin vize talepleri üzerine çalışmalarına devam ettiğini ve vize başvurularının kapatılmadığını ifade etti. Randevuların ay bazında açıldığı ve haziran ayı için randevuların yakında açılacağı belirtildi.

Diplomatik kaynaklar tarafından yapılan açıklamalarda, bazı yayın organlarında yer alan "Türk vatandaşlarına vize başvurularının kapatıldığı" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve vize başvurularının devam ettiği vurgulandı. Yoğunluk nedeniyle randevuların ileri tarihlere sarkabildiği ancak başvuruların kapatılmadığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN