2024 IsDB İslam İktisadı Alanında Etkili Başarı Ödülü Profesör Mehmet Asutay'a verildi

2024 IsDB İslam İktisadı Alanında Etkili Başarı Ödülü Profesör Mehmet Asutay'a verildi

Durham Üniversitesi'nden Profesör Mehmet Asutay, İslami ekonomi ve finans alanındaki önemli katkıları nedeniyle 2024 IsDB İslam İktisadı Alanında Etkili Başarı Ödülü'nü Riyad'da düzenlenen törenle aldı.

Durham Üniversitesi'nde Orta Doğu ve İslami Siyasi Ekonomi & Finans profesörü olan Mehmet Asutay, İslami ekonomi ve finans alanında gösterdiği olağanüstü katkılardan dolayı 2024 İslami Kalkınma Bankası (IsDB) İslam İktisadı Alanında Etkili Başarı Ödülü'nün birincilik ödülünü kazandı.

2-002.jpg

Profesör Asutay, İslami ahlaki ekonomi üzerine yaptığı yenilikçi çalışmalar ve İslami finansın sürdürülebilir kalkınmayı destekleyici şekilde şekillendirilmesi konusundaki önemli katkıları nedeniyle ödüle layık görüldü.222.jpg

IsDB'nin bu yılki ödül döngüsü, İslami ekonomi alanında önemli bilgi katkılarını tanımak, ödüllendirmek ve teşvik etmek amacını taşıyor. Bu katkılar, IsDB üye ülkelerinin karşılaştığı kalkınma zorluklarını çözme potansiyeline sahip. Ödül, birinci için 50.000 ABD doları ile ödüllendirilirken, bu yıl ikinci ve üçüncü sıradaki ödüller verilmedi.

222dsg.jpg

IsDB Ödülü'nün kazananları, IsDB Grubu dışından bağımsız bir uzman komitesi tarafından seçiliyor ve bu süreç İslami Kalkınma Bankası Enstitüsü (IsDBI) tarafından koordine ediliyor.

IsDB'nin Başkanı Dr. Muhammed Al Jasser ve IsDB Enstitüsü'nün Geçici Genel Müdürü Dr. Sami Al-Suwailem, ödül töreninde yaptıkları konuşmalarda, Profesör Asutay'ı başarılarından ötürü tebrik ettiler.

4as.jpg

Profesör Mehmet Asutay, ödülünü 27-30 Nisan 2024 tarihleri arasında Suudi Arabistan, Riyad'da düzenlenecek olan IsDB Grubu Yıllık Toplantıları sırasında aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN